Belastingweigering vanwege bankbonussen

Bron: De Tijd, Belgische krant

Muzikant Billy Bragg heeft aangekondigd dat hij weigert zijn inkomstenbelasting te betalen op 31 januari uit protest tegen de uitbetaling van bonussen bij de Royal Bank of Scotland. Dat schrijft Sky News maandag.

(belga) – In een brief aan de Britse minister van Financiën Alistair Darling verklaarde de muzikant en politiek activist dat hij niet langer bereid was ‘de buitensporige bonussen van de Royal Bank of Scotland te financieren’. ‘Als je belasting moet betalen in het Verenigd Koninkrijk, ben je een aandeelhouder van een aantal grote banken – Royal Bank of Scotland (RBS), Lloyds en Northern Rock’, zei hij in een verklaring.

Bragg zei dat de bonussen van ongeveer 1,5 miljard pond die de RBS aan haar investeringsbankiers betaalt uiteindelijk afkomstig zijn van de belastingen die de Britten betalen op 31 januari. ‘Tenzij minister Darling de bonussen beperkt tot 25.000 pond zal ik betalen’, aldus Bragg.

De RBS is voor 84 procent in handen van de Britse belastingbetalers. De bank kondigde dit jaar aan 1,5 miljard pond uit te trekken voor personeelsbonussen hoewel verwacht wordt dat de RBS-groep een verlies zal maken. De bank verklaarde dat de bonussen nodig zijn ‘om het beste personeel te blijven aantrekken’.

De Britse douanedienst Her Majesty’s Revenue & Customs (HMRC) zei dat iedereen die geen inkomensbelasting betaalt vervolgd kan worden. ‘We kunnen de heer Bragg en alle anderen geruststellen dat er geen grote bonussen worden betaald met geld van de belastingbetalers bij RBS’, aldus een woordvoerder.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De wereld, Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s