Afschaffen basisbeurs?

Studeren is alleen voor de rijken.

Maar als je denkt dat dit zich beperkt tot studenten, mag je die definitie wel eens flink oprekken. Wat denk je van MBO-ers en HBO-ers? Veel middelbare scholieren? Na alle inzet van gemeenten en leerplichtambtenaren om jongeren naar het ROC te krijgen om toch een opleiding af te ronden zal dat ook niet meer gaan.

Mijn zoon zal in augustus 18 worden. Hij doet HAVO op een ROC (na VMBO gem + daarna kader). Zodra hij 18 wordt moet hij lesgeld betalen (nu doet de gemeente dat), stopt de kinderbijslag en de allimentatie, stopt het kindgebonden budget, etc. Geen enkel inkomen dus.

Hij komt nu nog in aanmerking voor StuFi. Daarvan kan dan net de (verplicht, ook zonder inkomen) zorgverzekering voldaan worden. Schoolkosten en boeken moet ik, als ouder, voldoen. Wanneer Plasterk (met hulp van PvdA, D66, CDA, VVD etc. alleen SP is voor behoud) het afschaffen van die basisbeurs erdoor krijgt dan is het inkomen van mijn zoon maandelijks -193,00 euro. Als alleenstaande moeder met nog 2 pubers kan ik dat echt niet behappen. Helaas jongen, het spijt me, maar die HAVO haal je dus nooit, ga maar vast oefenen: Wilt u daar frietsaus bij?

De cirkel is gemakkelijk rond te maken. Minder kinderen van arme ouders zullen gaan studeren; laat staan een masters behalen. Over 20 jaar kunnen ze weer fijn roepen dat arbeiderskinderen nu eenmaal dommer zijn.

Meer afbraak van onze maatschappij en terug naar de verdeeldheid van de klasse die wij gedacht hadden te hebben afgeschaft. Het bewijst weer dat als een socialist men altijd op zijn hoede moet zijn voor de motiven van die zogenaamde elite.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Irma, Nederland

2 Reacties op “Afschaffen basisbeurs?

  1. Geen zorgen, meneer Balkenende zal er voor zorgen dat “Nederland Kennisland” weer op de kaart komt te staan. Hij heeft al veel goeds bereikt met het “Innovatie Platform” waar hij persoonlijk leiding aan gaf, nietwaar ?

    … Daar staat dan je mooie Onderwijs-Boulevard op Terworm.

  2. Nooit meer iets van gehoord, dat Innovatieplatform. En dat terwijl Nederland op het gebied van innovaties zo’n goede reputatie had. Denk maar eens aan CD’s, de Variomatic, de klapschaats en ga zo maar door. De hele wereld heeft CD-spelers.

    Het slechtste dat je kunt doen in een crisis is de volgende generatie niet de mogelijkheden/kansen geven zich te scholen om het op te lossen. Tenslotte zullen zij het meeste moeten betalen aan de hebzucht van enkelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s