Campagne

Daar sta je dan, twee ‘diensten’ per dag, op straat¬†met mensen te praten over je stad. De leukste tijd in de politiek. Gelukkig zit ik bij een partij die dat niet alleen tijdens gemeenteraadsverkiezingen doen, maar het hele jaar door.

De gesprekken met mensen zijn altijd leerzaam. Het zijn immers de bewoners van Heerlen die de effecten van de politieke beslissingen ervaren. Heel veel bewoners hebben er dan ook een zeer besliste mening over.

Gelukkig zijn veel mensen in Heerlen erg tevreden met het College dat we nu gehad hebben. De vooruitgang in de stad is duidelijk zichtbaar. Natuurlijk hebben mensen het, zeker nu met de crisis, het niet allemaal even makkelijk, maar ze voelen toch dat ‘hun’ gemeeneraad zijn best doet.

Helaas zijn er ook mensen die eigenlijk net niet genoeg weten van hoe zaken in elkaar zitten en dan erg boos reageren op beslissingen die zijn genomen. Zo was er gisteren een mevrouw die boos was omdat de SP de maximum snelheid wilde verlagen naar 80 km/u. Een gevalletje klok en klepel. De SP Heerlen is van mening dat de Buitenring Parkstad zoveel mogelijk moet worden aangelegd op de, reeds betsaande, tweebaanswegen. Daardoor blijft veel natuur onaangetast en hoeven minder woningen onteigend te worden. Een tweebaansweg kost namelijk veel minder grote rotondes en op- en afritten met verhogingen om eronderdoor of eroverheen te kunnen. Een tweebaansweg wil echter ook zeggen maximaal 80 km/u op die weg. Wanneer je dan straks, via de Buitenring, van Brunssum naar Kerkrade wil, scheelt je dat echt geen uren.

Er was een mevrouw die boos was dat de gemeente zoveel geld in het Maankwartier stak terwijl er zoveel leegstand in Heerlen is. Als deze mevrouw niet alleen maar naar het geroep van andere partijen zou luisteren, maar ook echt zelf de kranten lezen en haar ogen de kost geven, dan zou ze weten dat dat geschreeuw onzin is.  De gebouwen die in Heerlen leeg staan zijn niet van de gemeente maar van projectontwikkelaren. Op die leegstand heeft de gemeente dus geen invloed, maar het kost de bewoners ook niks.

Het Maankwartier is duur, maar noodzakelijk. Het station is oud, het gezicht van de stad is belangrijk. Maar….. de gemeente heeft geen geld in het Maankwartier gestopt. Het Rijk wel. Weet u nog, Camiel Eurlings kwam een enorme cheque brengen. Verder hebben zowel de NS als Weller een groot aandeel in het Maankwartier.

Arcus op Terworm is ook zoiets. Natuurlijk had iedereen liever zo’n school in het centrum of in elk geval bij het station gehad. Helaas vond Arcus dat niet toereikend. Arcus zat te twijfelen tussen de hele opleiding verplaatsen naar Sittard-Geleen (waar al een gedeelte zit), of in Heerlen blijven met voldoende ruimte. Een moeilijke keuze, maar werkgelegenheid uitbreiden of tenminste behouden is toch het allerbelangrijkste wat Heerlen op dit moment moet doen.

Na wat uitleg begrijpen veel mensen het wel. Het geeft me een geweldig gevoel dat de bewoners van Heerlen trots zijn op wat er de afgelopen 10 jaar gedaan is. De afgelopen 10 jaar heeft de SP met 8 of meer zetels in de raad gezeten. Burgers van Heerlen hebben het gezien en gevoeld.

Daden en feiten spreken nog altijd luider dan loze kreten. Heerlen moet vooruit!

Niet kletsen maar doen!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Heerlen, Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s