Linkse of rechtse economie

De kijk op economie van links en die van rechts vertonen eigenlijk maar 1 echt verschil.

Rechts denkt dat als je de rijken maar genoeg vrijheid geeft en lage belastingen dat die dan vanzelf gaan investeren en dat “dus” de armeren vanzelf een beter leven krijgen. Het trickle-down-effect.

Links denkt dat als je de mensen aan de onderkant wat meer geeft, deze dat geld uitgeven en dus de economie draaiende houden. Zeker het MKB is daarbij beter af.

Dat de rechtse visie niet werkt komt door de menselijke natuur. Iedereen wil meer voor zichzelf. Geef een hele schoolklas ieder 1 knikker en na de pauze heeft 1 kindje 10 knikkers en 9 kinderen geen knikker meer. Bij rechts zou dit een compliment opleveren voor het zakelijk inzicht van het kind met de 10 knikkers, de 9 kinderen zonder knikker hadden dan maar niet zo dom moeten zijn hun knikker op het spel te zetten.
Bij links zou de juf ingrijpen en hem/haar de knikkers terug laten geven omdat je geen misbruik mag maken van het minder-slim-zijn van die 9 kindjes zonder knikker.

De afschuwelijke uitbuiting d.m.v. verkoop van verzekeringen en hypotheekproducten die van geen kant kloppen, het totale gebrek aan schaamte van diegenen die ze die polissen verkochten, geen enkele scrupule om mensen die niet beter (kunnen) weten totaal uit te buiten, dat is waar een land aan kapot gaat. Dat de financiele markt dat zelf niet kan reguleren is inmiddels ruimschoots bewezen. Mag ik u herinneren aan Rijkman Groenink die iedereen aanraadt om eens miljoenen op zijn bankrekening te laten bijschrijven? Dat zegt die man op tv, terwijl de gezinnen waar 400.000 kinderen in armoede opgroeien zitten te kijken. Geen enkele schaamte, dat is rechts.

Vrij naar Marijnissen: Wanneer je de wolf de vrijheid geeft, sterven de lammeren.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De wereld, Irma, Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s