Leve de Gristenen !

De verkiezingen zijn goed verlopen. Iedereen heeft op democratische wijze zijn of haar stem uit kunnen brengen. Ja, behalve in Landgraaf, maar dat krijgt nog een gevolg (zie www.sp.landgraaf.nl).

Veel mensen volgden dit advies:

Daar kan geen regio-branding tegenop. Alles wijst nu inderdaad naar Zuid-Limburg.

Anderen dachten ietsje verder na en stemden op andere partijen. Met een paar duizend stemmen (geruchten zeggen slechts 30.000 stemmen) heeft de VVD de PvdA weten te verslaan. En zoals het volgens de Nederlandse wet van democratie, die totaal anders is dan de wetenschappelijke wet van de democratie) kan de partij die 30.000 stemmen meer heeft dan de nummer 2, alle andere partijen naar believen kiezen. Dat partij 2 volgens de andere helft van Nederland zou moeten regeren is ineens niet meer belangrijk.

Er vliegen je dagelijks de meest onwaarachtige coalitiemogelijkheden om de oren, maar in mijn optiek is VVD – PVV – CDA dus wel het allerergste dat ons kan overkomen. Onmenselijke, asociale bezuinigingen op juist de minder kansrijken, registratie van de etniciteit van mensen, oorlogszuchtige neiging, wegzetten van hele groepen Nederlanders, slaafse volgen van de US of A en dat alles met een Christelijk (lees gereformeerd) sausje.

Het CDA dat is weggeblazen, heeft Balkenende vervangen door Verhagen en nu kan het weer gewoon door op het pluche.

Gelukkig is dit een moeilijke coalitie omdat ze in de Eerste Kamer geen meerderheid hebben. Maar geen nood, hulp is onderweg!

De ware Christenen van de SGP zien hun kans schoon om eindelijk ook eens mee te doen en ze schieten de ultra-rechtse PVV te hulp.

  De vrouw-onvriendelijke SGP gaat Wilders helpen alle moslim-vrouwen te bevrijden uit de onderdrukking. Dat de SGP tegen homo’s is en Wilders zegt dat moslims dat ook zijn doet er verder niet toe. De SGP gaat gedoogsteun geven aan de coalitie VVD – PVV – CDA. De Christenunie was er ook toe bereid, macht is blijkbaar ook voor Gristenfundi’s verslavend.

Dus dankzij de stemmers van VVD, SGP, CDA en natuurlijk onze  vrienden van de PVV krijgen we het volgende kabinet:

                                                                                          

KIEZERS BEDANKT !!

Advertenties

10 reacties

Opgeslagen onder Nederland

10 Reacties op “Leve de Gristenen !

 1. Gerard

  Ik vrees dat de PVV, gelijk TON, geen lang leven beschoren is. Als een Hero (wie noemt zijn kind overigens naar een linonademerk, maar alla) een wereldidee heeft (een jongerenclub, wie kan daar nu op tegen zijn?) en dat pas durft te uiten als hij zeker ervan is als hij op de kandidatenlijst staat, dan klopt er toch iets niet. Valt me op dat hij regelmatig te zien is in programma’s die de H2O2 junk verafschuwt. Zegt dat ook al niet wat?

  • Ach ja Gerard, er zijn ook mensen die hun kind naar een auto noemen (Portia) hihihi.

   Dat Hero de Wildersjugend pas mocht noemen tijdens de campagne is volgens mij zorgvuldige planning. Ze wilden het immers laten voorkomen dat de PVV een democratische partij gaat worden met jeugd en sociale ideetjes.
   Helaas zijn ze erg snel door de mand gevallen met hun AOW voorstel.
   Mara ja, mensen die stemden voor betere zorg en het behouden van de AOW-leeftijd hadden beter op de SP kunnen stemmen.

 2. Voorop gesteld; persoonlijk hoop ik op paars+.

  Het is niet abnormaal dat de winnaar bepaald met welke partijen gepraat wordt. Het kan heel goed dat er slechts 30.000 stemmen verschil zijn, de PvdA is een van de grote verliezers.

  Daarnaast suggereer jij dat de helft van Nederland voor de PvdA heeft gestemd (Dat partij 2 volgens de andere helft van Nederland zou moeten regeren) wat niet echt klopt met het aantal stemmen dat uitgebracht is op de PvdA (ze hebben geen 75 zetels).

  Er is van alles mis met het verkiezingsstelsel van slechts een stem uitbrengen. Een eerlijker verkiezingsstelsel zou volgens de zogenaamde Borda Count werken, men brengt een voorkeursreeks uit. Dit zou goed uitpakken voor D66 en GL die bij veel mensen hoog in de favoriete lijst staan (maar vaak niet op 1)

  • Maarten, de kiezers die op GL, D66, SP en nog wat kleine partijen hebben gestemd hoopten allemaal dat Cohen de premier zou worden. In de polls die er waren was er een meerderheid voor Cohen, een minderheid voor Rutte en dus ong. een kwart voor Wilders.

   We zullen wel zien wat het gaat opleveren.

   Het stemmen met een voorkeursreeks klinkt in elk geval eerlijker. Want ik vraag me serieus af hoeveel CDA-, CU- en SGP-stemmers hun stem hadden uitgebracht, wetende dat hun partij Wilders aan de macht zou helpen.

   Ik ben vroeger in elk geval als katholiek meisje anders opgevoed. Met naastenliefde en een dubbeltje per week voor de arme kindjes in Afrika. Stilzwijgend helpen van de buren als ze het moeilijk hadden en dat soort zaken. Juist mijn katholieke opvoeding maakt dat ik SP stem.

   • Dat is niet helemaal waar. Zo heb ik op D66 gestemd o.a. in de hoop dat het de VVD meer naar het centrum trekt en er een Paars+ onder Rutte (eigenlijk het liefst onder Kroes, maar ja) gevormd kan worden (dus niet onder Cohen). Daarnaast heb ik polls gezien waar bij Kroes de meeste voorkeur had en ook polls waarbij Rutte er toch echt beter voorstond

    Maar feitelijk doet het er in ons stelsel niet toe welke regering de kiezer wil. In Nederland kiest de kiezer namelijk wie er in de kamer komt en niet wie er regeert. Er is natuurlijk wat voor te zeggen om dit te hervormen, dus een verkiezingen voor de kamer en voor de regering. Echter dan kun je een vleugellamme regering krijgen, die bestaat uit partijen die samen geen Kamermeerderheid hebben.

    Maar eigenlijk is de grote vraag; Waar klagen we eigenlijk over. We hebben eerlijk verlopen (op wat kleine incidentjes na) democratische verkiezingen gehad waarbij de kiezer in alle gelegenheid en vrijheid was om een keuze te maken. Een echte ‘foute’ keuze kan de kiezer niet maken, omdat alle partijen die meededen daar binnen ons democratisch stelsel recht toe hadden. Stellen dat een partij echt ‘fout’ is zou zelfs gezien kunnen worden als een belemmering van de keuze vrijheid. Ik denk dat we blij mogen zijn dat we in een land wonen waar partijen niet eerst door een commissie van de toevallig jaar na jaar ‘democratisch’ gekozen dictator goed gekeurd dienen te worden. Dat de kiezer een keus heeft gemaakt die ik als minder slim zou willen bestempelen is ondergeschikt aan ons grote goed dat we echt vrij zijn deze keuzen te maken.

    Mocht iemand echt problemen hiermee hebben dan nodig ik deze persoon uit af te reizen naar Iran en daar uit te leggen, aan de 91 mensen die vrijdag gevangen zijn gezet na een demonstratie ter herdenking van de gefraudeerde presidentsverkiezingen, wat er mis is met een democratie

   • Dankjewel voor dit lesje democratie Maarten. Je geeft in elk geval duidelijk aan dat D66 inderdaad een partij is “van tweeen een” zoals Pechtold altijd zo mooi zegt. Ze noemen hem links maar jij stemde er juist op om rechts aan de machte te krijgen.
    Zoals ze de SP constant conservatief noemen en nu er een coalitie gemaakt moet worden zeggen ze juist dat de hervormingsvoorstellen van de SP te radicaal zijn.

    Ik begon mijn stukje met het statement dat de verkiezingen democratisch zijn verlopen, we moeten er mee leven. Vandaar dat ik de kiezers bedankt. Maar ik hoop natuurlijk wel dat de kiezers, liefst voor de volgende verkiezingen, diep nadenken over het kabinet waar ze ons mee opzadelen, en dus een andere keuze maken.

    Volken krijgen de regeringen die ze verdienden, maar waar ik het drietal op de foto’s aan heb verdiend????

   • Beste Irma,

    Je hebt gelijk betreffende je eerste statement, pardon.

    Je interpreteert mijn stem niet helemaal correct. Ik heb niets met Cohen en dus bleef er maar een kandidaat MP over. Juist door op D66 te stemmen creëer je voor de VVD een alternatief voor Christelijk Rechts. Namelijk Paars+, een centrum coalitie, zelf omdat de + GL zal zijn, iets Links van het centrum.

  • Jan

   Maarten@
   Het is niet altijd zo, dat een winnaar, een kabinet gaat vormen.
   Ik wil je even eraan herinneren, aan de kabinetsformatie van 1977.
   Deze verkiezingen waren gewonnen door de PVDA, met 53 zetels(10 zetels winst), 4 meer dan het CDA(1 zetel winst).
   Na een moeizaam overleg, werd na 209 dagen, een kabinet gevormd door het CDA samen met de VVD(28 zetels).
   Het CDA schoof toen, de PVDA gewoon opzij, en pakte de VVD erbij.
   Het resultaat van deze coalitie was, bezuinigen, wat resulteerde in Bestek”81.

   • Beste Jan,

    Dan heb ik onduidelijk gecommuniceerd. De grootste partij neemt het voortouw in coalitie vorming. In 1977 is het de PvdA niet gelukt om een meerderheidskabinet te vormen, daarna is een nieuwe formatie ronden gestart

 3. Frank

  Dag Irma, Ik hoop dat hetgeen in Landgraaf is gebeurd niet iets is wat ook op meerdere plaatsen is gebeurd want dat zou betekenen dat stemmen met potlood net zo onbetrouwbaar is als met die stemmachines.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s