Waar gaan we in het nieuwe jaar naar toe…

Vroeger iets om naar uit te kijken, de nieuwjaarsconference van Win Kan. Zonder problemen kon hij de vinger op de zere plekken leggen. Bijna jammer dat je het niet voor een keertje terug kunt halen want ik ben erg benieuwd wat de heer Kan zou zeggen over de huidige politieke situatie.

Zoals Marcel van Dam in de Volkskrant schrijft, hebben politieke partijen steeds minder een ideologie, een diepere gedachte, een idee over waar ze met het land en in de wereld naar toe willen. Meer geld en meer macht lijkt de enig overgebleven ideologie. Zeker als je nu kijkt wat er in het CDA speelt, maar ook binnen de PvdA sinds ze de veren hebben afgeschud.

Wellicht krijgen we een kabinet Bruin I, een PVC (rioolbius) kabinet. Vooruitlopend op dat kabinet heeft het demissionaire kabinet al een heleboel bezuinigingen aangekondigd die de armere mensen in dit land weer keihard gaan voelen. Er wordt wel wat zielig over gezeurd, dat het gemiddeld slechts 77 euro is, maar we weten allemaal dat bij gemiddelden enkelen heel veel betalen en anderen worden ontzien. Meestal niet in overeenstemming met het inkomen. De rijken worden rijker enzo.

Veel mensen denken dat, wanneer het nieuwe kabinet er eenmaal zit, de kiezers op CDA en PVV de ogen zullen opengaan en dat ze zich dan wel realiseren dat ze beter wat socialer hadden kunnen stemmen. Persoonlijk denk ik dat niet, zeker niet voor de Statenverkiezingen in maart. Ze hebben een te groot belang bij hun afvaardiging in de Eerste Kamer. Binnen een half jaar is er namelijk echt geen daadkracht. Pas na de verkiezingen voor de Eerste Kamer gaan Rutte, Verhagen en Wilders hun ware gezicht tonen. Voordien moet eerst de kiezer nog worden gelijmd en in de waan gebracht dat het allemaal wel meevalt, dat kabinet Wilders-1. De echte sociaal-economische ingrepen worden pas na 2 maart 2011 bekend gemaakt, en die zullen snoeihard zijn.

 ‘Mark’ my words

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nederland, Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s