Het jaar 2011

Heeft u dat nou ook? Dat u zich ieder jaar weer af zit te vragen wat het nieuwe jaar u en de uwen zal brengen?

Ik ben bang dat voor 2011 veel mensen het zich niet meer afvragen, maar het vrezen. Persoonlijk heb ik al een aantal verlagingen van toeslagen binnen, verhogingen van vaste lasten, bijbetaling gas- en licht (vanwege strenge winter) en ik weet nu al dat ik in januari mijn Eigen Risico zal moeten dokken. Dat krijg je als je in december je hand breekt.

Natuurlijk zijn er mensen op deze aarde die het veel slechter hebben dan wij. We hebben net een week Serious Request achter de rug. Vergeleken met die AIDS-wezen leven wij in Nederland toch als koningen.

Toch vrees ik voor volgend jaar. Nederland wordt in een zeer rap tempo steeds asocialer. Steeds meer mensen zijn niet verzekerd voor ziektekosten. Dat is ook bijna niet meer op te brengen. Wij betalen al 250 euro per maand, en 2 van mijn kinderen mogen nog ‘gratis’ op mijn verzekering mee. Van een bijstands-, WAjong- of WAO-uitkering is dat amper te doen.

Steeds meer kinderen groeien in Nederland op in armoede. Investeren in hun toekomst wil deze overheid ook niet meer. Kenniseconomie is blijkbaar alleen voor de welgestelden.

Toch spreek ik nog geregeld mensen die echt denken dat de zaken in Nederland goed geregeld zijn.

Mensen die denken dat er hier geen armoede bestaat.

Mensen die nog steeds denken dat een kabinet met VVD goed is voor de economie, terwijl alle cijfers het tegendeel bewijzen.

Mensen die denken dat je altijd via de huisarts je medicijnen gratis krijgt (nee, de pil is echt uit het pakket, ook al slik je hem voor iets anders).

Mensen die echt denken dat die paar Marokkanen die we in ons land hebben (minder dan 5%) ons hele land kapot kunnen en willen maken.

Mensen die denken dat je het in een samenleving kunt redden met een ieder-voor-zich-mentaliteit.

Eigenlijk zijn veel mensen nog erg onwetend. Het is eens tijd dat die mensen begrijpen dat de zaken echt anders zijn dan ze lijken. Het is geen vetpot als je van een uitkering moet leven. Het is erg dat je geld moet mee-overwegen als je beslist of je kind naar de arts moet of niet. Het is erg wanneer je kind niet kan studeren omdat je het zelf niet breed genoeg hebt, zoveel talenten gaan verloren. Het is echt erg dat er na een stijgend aantal voedselbanken nu ook een stijgend aantal kledingbanken is.

Zijn de mensen die VVD of CDA stemmen nou slechte mensen?

Nee hoor, dat denk ik niet. Wel zijn ze onwetend. Velen van hen denken dat het vangnet in Nederland groter is dan het werkelijk is. Ze hebben geen idee van de uitkleding van dat vangnet door de voorgaande CDA-regeringen. Ze zijn dus onwetend, hebben gelukkig weinig tot geen ervaring met de onderkant van de maatschappij. De onrendabelen. Ze geloven echt dat mensen dat aan zichzelf te danken hebben. Maar nu steeds meer mensen door de crisis geraakt worden, zal het misschien de VVD- en CDA-stemmers ook duidelijk worden dat iedereen weliswaar eigen verantwoordelijkheid heeft, maar dat niet iedereen er altijd iets aan kan doen dat hij/zij afhankelijk is van een uitkering.

Zijn mensen die PVV stemmen dan wel slecht?

Slecht zijn ze misschien niet allemaal, maar ik denk wel makkelijk beinvloedbaar. Ze trappen in de praat van Wilders terwijl de cijfers nu al aantonen dat Wilders hetgeen hij zegt niet kan of wil waarmaken. Ik hoop dat velen van hen gaan inzien dat dit ook niet de oplossing voor ons land is.

Het nieuwe jaar wordt moeilijk voor veel mensen, ondraaglijk voor sommigen. Laten we elkaar helpen, kijk om u heen, steek eens een hand uit, maak een gebaar. Een samenleving zonder solidariteit is immers alleen leving….. en mensen zijn nu eenmaal sociale dieren.

Het eerste wat u kunt doen is natuurlijk in maart vooral NIET op VVD, CDA of PVV stemmen!

Een heel fijn 2011 kan, voor iedereen in het land, help iemand !!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s