Begrijpen we het nog?

Hoe zit het nou precies met de integratie  in Nederland?

Sietse Fritsma (PVV) schreef een stuk in de Volkskrant over gezinsmigratie.  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7640/Tijd_voor_noodrem_bij_gezinsmigratie!

Maar de Volkskrant plaats het opiniestuk gewoon, zonder het na te kijken, te veranderen of zelfs maar op waarheid te controleren. Fritsma heeft jarenlang bij de IND gewerkt en men kan dus veronderstellen dat hij weet waar hij het over heeft, maar is dat ook zo? Volgens de PVV is iedere allochtoon in ons land de schuld van de “multi-culti-nachtmerrie van de PvdA”, maar dat is helemaal niet waar. De grootste stroom buitenlanders kwam in de jaren 60 naar ons land. In 1964 sloot Nederland een wervingsovereenkomst met Turkije en opende aldaar het Nederlands Wervingsbureau. Het kabinet toendertijd bestond uit KVP, ARP, CHU (thans samen CDA) en VVD. Ze hielpen de werkgevers op die manier aan zeer goedkope en niet mondige arbeidskrachten uit Marokko en Turkije. Ik weet nog dat bij mijn vader in de textielfabriek van Ten Cate in Almelo heel veel Turken werkten. Nu ik in Heerlen woon hoor ik ook de verhalen over de Turkse, Marokkaanse, maar ook Spaanse en Italiaanse werknemers in de mijnen.

In 1974 kwam er een kabinet Den Uyl (PvdA, KVP, ARP, PPR en D66) die voorwaarden stelde aan de arbeidsmigratie. Er werden geen arbeidsvergunningen meer afgegeven en er kwamen dus geen nieuwe werknemers. Maar in het kader van de mensenrechten heeft iedereen het recht om een gezinsleven te lijden, dus de gezinsvorming en -hereniging kon men niet tegenhouden. In 2002 werden daar toch beperkingen aan gesteld door Job Cohen’s Vreemdelingenwet 2000. Onder andere inkomens- en leeftijdseisen werden behoorlijk verzwaard. Dat de bestaande politiek er nooit iets aan heeft gedaan is dus populisstische onzin. Eigenlijk gek dat de PVV juist tegen de PvdA zo sterk tekeer gaat.

Vanaf 1995 komen er weer grote percentages arbeids- en studiemigranten naar Nederland. CDA (De Geus) en VVD (Mark Rutte) hebben namelijk in Balkenende II de grenzen wijd open gezet, met name Polen maken er massaal gebruik van. Mijn eigen nieuwe thuishulp is een Poolse. Tijdens Balkenende III en IV mochten er nog meer komen, onder minister Donner (CDA) en staatssecretaris Van Hoof (VVD).

Goedkope arbeidskrachten te over nu en ondertussen moeten alle uitkeringen gekort worden om “mensen te stimuleren weer aan het werk te gaan”. De logica zou eenieder moeten ontgaan, maar blijkbaar snappen we het met zijn allen niet meer. Lees het ijzersterke stuk op Geen Commentaar  http://www.geencommentaar.nl/2011/01/23/sietse-fritsma-speelt-vals/ en je ziet dat het Henk en Ingrid zelf zijn die zoeken naar een partner uit verre oorden. Iedereen kent wel iemand die een postorderbruid(egom) heeft. 56% van alle importhuwelijken zijn gesloten door autochtone Nederlanders zelf.

Jarenlang hebben de rechtse partijen allochtonen naar ons land gehaald om zodoende de arbeidspositie van de autochtone Nederlanders te verzwakken en zelf goedkope werknemers te hebben voor hun bedrijven. En nu schoppen ze tegen al die allochtonen aan om op die manier weer stemmen te winnen. Ze krijgen het zelfs voor elkaar dat Henk en Ingrid alle linkse partijen de schuld van dit alles geven!!

Je kunt niet anders dan bewondering hebben voor het enorme talent voor politiek gekonkel van die rechtse clubs. Ondertussen zetten ze iedereen die daardoor nu geen baan kan bemachtigen in het verdomhoekje en krijgen de werklozen steeds minder rechten en minder inkomen.

En wat denk je? We stampen er massaal in.

Vanochtend stond in de krant dat het CDA in Limburg hele zware klappen gaat krijgen, daar kan ik alleen maar vrolijk van worden. Maar dat PVDA en SP ook gaan verliezen en dat juist de VVD en de PVV heel fors gaan winnen  stemt natuurlijk minder vrolijk. Ik vraag me echt af: begrijpen we het nog?????

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder De wereld, Heerlen, Nederland

5 Reacties op “Begrijpen we het nog?

  1. Het CDA en “klappen krijgen in Limburg”… Ja, ja… je gelooft het zelf. Als het zover is stemt weer iedereen als vanouds, want …”dat hubbe veur ja ummer jedoa… wah”

  2. Ik ben misschien wel laat met reageren,maar ik wil U vragen waar U de foto vandaan hebt met de Turkse gastarbeiders op Schiphol.
    Mijn man Ali Dag is 1 van de gastarbeiders op de vliegtuigtrap.Deze foto is van 25 oktober 1963.
    Wlna Dag Jager

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s