Wat is nou het belangrijkst?

Er gebeuren de laatste maanden veel dingen in de wereld om ons heen. Wereldwijd spelen er dingen als de economische crisis, de voedselcrisis, opwarming van de aarde en een golf van vrijheidsgevechten, met name in het Midden-Oosten. Het aantal doden in Egypte de laatste paar dagen kan toch niemand ongevoelig laten. Daarom waren er ook in Nederland demonstraties ter ondersteuning van de betogers in Egypte. http://www.sp.nl/wereld/nieuwsberichten/8581/110205-veel_steun_voor_egypte_op_manifestatie_in_amsterdam.html

Wanneer je dan ’s morgens je krant leest lijkt het een beetje onbenullig, de zaken waar we ons hier in Nederland mee bezig houden. Of de baby van Jan Smit nou op haar vader of haar moeder lijkt? Hoever komen de 3  J’s bij het songfestival? Hoe kort het jurkje van Yolanthe was. Gaat Ben Saunders internationaal doorbreken? Het proces tegen Wilders?

Toch zijn er ook hier zaken die het dagelijks leven van veel Nederlanders sterk gaan beinvloeden. Eenieder die zich een beetje met politiek bezighoudt beseft dat deze regering nu nog mild is, en dat pas na 2 maart, na de Statenverkiezingen, de echte harde maatregelen worden genomen. Veel stemmers op CDA, VVD en PVV zullen dan zelf de klappen op moeten vangen. Enkele zullen er flink beter van worden. We moeten 18 miljard bezuinigen en de rijkste 5% Nederlanders krijgt 20 miljard lastenverlichting. Raar dat het met de Nederlandse economie altijd slechter gaat als de VVD in de regering zit he?

De Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart zijn dan ook van bijzonder groot belang. Niet alleen om de Provincies socialer te maken, maar ook omdat de Statenleden straks de Eerste Kamerleden zullen kiezen. De Eerste Kamer kan de ergste beslissingen van het huidige kabinet tegenhouden. Met een tegenwerkende Eerste Kamer zal dit kabinet het erg moeilijk krijgen en hopelijk de vier jaar niet volmaken. Daarom noemde Rutte de Statenverkiezingen ook de eerste test voor dit kabinet. Ik hoop van harte dat Nederlanders inmiddels hebben ingezien dat we met dit kabinet het land niet gaan redden.

Bezuinigen op zorg in een vergrijzend land, investeren in oorlog in Afghanistan en JSF’s, bezuinigen op alle lagen van het onderwijs maar wel streven naar een kenniseconomie, inkrimpen bij de politie, de woonlasten zullen niet meer eerlijk verdeeld worden, kunst en cultuur is wegbezuinigd, met de natuur gaat het dezelfde kant op en over de WSW-werkplaatsen  kan ik amper schrijven zonder boos te worden! Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Het is inderdaad tijd voor protest:

http://www.sp.nl/2011/pro-test/SP_PRO-TEST.swf

Maar eigenlijk is het ook hoognodig dat er in onze provincie van alles veranderd. Dan bedoel ik natuurlijk niet wat de PVV wil:  Limburg terug aan de Limburgers…. want waar moet ik dan naar toe als Twentse-Limburgse? Bovendien kan niemand die partij serieus nemen na het eerste debat: http://limburg.sp.nl/bericht/52297/110203-debat_sp_versus_pvv.html

Nee, dan heb ik het over de machthebbers die hier nu al decennialang de scepter zwaaien. De afgelopen jaren hebben we gezien wat er van komt als partijen amper meer in verbinding staan met de bevolking en zich alleen bezighouden met besturen: Sinterklazen in Echt, de voetbalfusie (FC Limburg), de bonnetjesaffaire, de ziekenhuizen, de Buitenring, de afbraak van het Openbaar Vervoer, de IJzeren Rijn, de megastallen, de chantage van Kerkrade i.v.m. de Rodahal en nog veel meer schandalige zaken. Met als klap op de vuurpijl de miljoenen die CDA-Gedeputeerde Noel Lebens verkwistte aan het mislukte ICT project, het enige Statelid dat er kritische opmerkingen over maakte, SP-er Leny Eijssen werd genegeerd. Ze had de Limburgers veel geld kunnen besparen. Goedzo Leny!

In veel van de schandalen die ik opnoemde heeft de SP de klok geluid. De SP-fractie streefde naar eerlijkheid en transparantie. Geen achterkamertjes en geen vriendjespolitiek. Ik zie Daan Prevoo nog zo staan met zijn voetbal onder zijn arm, tegenover de Commisaris die de koningin ons heeft toegewezen, Frissen, in het FcLimburg-debat. En wat had Daan gelijk! En de SP zal dat blijven doen, het is helaas nodig!

Die kritische houding zie ik graag meer in de Provinciale Staten. Nog een reden om SP te stemmen op 2 maart dus.

U bent nog niet overtuigd? Lees het Limburgse Verkiezingsprogramma (http://www.limburg.sp.nl/programma2011/verkiezingsprogramma_splimburg_2011.pdf).

U zult het met me eens zijn:

Limburg heeft de SP nodig!

Ik gun het Limburg!

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder De wereld, Heerlen, Irma, Nederland

5 Reacties op “Wat is nou het belangrijkst?

 1. Jan

  Irma, heel goed weergegeven.
  Ik kon het niet beter vertellen.
  Ook het grootte ontkennen van, met name, de PVV aanhang is begonnen.
  Alle windvaan-acties van Wilders, en zijn Fractie, blijven ze gewoon ontkennen.
  Zoals deze: http://www.krapuul.nl/blog/23375/de-verbroken-verkiezings-beloften-van-de-pvv/
  Dit had iemand op het blog, van het LD/DL, gisteren gezet.
  Natuurlijk werd het als leugens betiteld, gepubliceerd, door zo’n extreem-linkse site.
  Kortom de waarheid is, zeker in deze verkiezingstijd, moeilijk te verdragen.

 2. “Ik hoop van harte dat Nederlanders inmiddels hebben ingezien dat we met dit kabinet het land niet gaan redden.”…

  IJdele hoop, ben ik bang. De kiezers (en met name de Limburgse kiezers) zullen het nooit leren. Moet jij maar eens opletten wat er zo’n week voor de verkiezingen gebeurd. Een media offensief van keurig opgepoetste CDA-ers om de katholieke, pardon Limburgse rijen weer gesloten te krijgen. En het gaat ze nog lukken ook. Zo gaat dat namelijk bij alle (staten)verkiezingen.

  Je oproep om je vooral eens te verdiepen in verkiezingsprogramma’s is helaas eveneens aan dovemansoren gericht. De mensen interesseert het niet eens wat de partijen doen of willen. Hoe verklaar je het anders dat er nog steeds mensen zijn die CDA stemmen ? Het afgelopen jaar ging geen week voorbij of er stond wel weer een fraudezaak in de krant waar CDA-ers bij betrokken waren… en toch vergaren ze nog steeds stemmen. Normaal zou je dat niet snappen, maar je woont in Limburg… en dat verklaart alles.

  Waarom zelf gaan lezen in programma’s als je ook zo’n opgepoetste gladjanus kunt geloven op z’n blauwe ogen? Dat is wel zo makkelijk. Per slot van rekening “hup iech dat ummer gesjtumpt, dan doan iech dat noe och … wah.”

  En aldus gaat Limburg naar de klote. En terecht ! Het volk krijgt namelijk de regering die ze verdient…

  • Zo gaat het inderdaad al jaren. De laatste peiling in Limburg gaf in elk geval aan dat het CDA forse klappen krijgt, maar als we er dan de PVV voor terugkrijgen met hun totaal onervaren mensen dan raken we van de wal in de sloot. In elk geval wachten we 2 maart af…..

 3. Voordeel van die onervaren mensen is wel dat deze niet bekend zijn met de mores in het “Good Old Boys”-netwerk. De vaste rekeningnummers waar wegenbouwers hun steekpenningen op plachten te storten, zijn dan waardeloos geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s