Woest

Deze week is echt een week vol dingen om woest over te worden.

De omvang van de plannen van ons kabinet beginnen heel langzaam vorm te krijgen. Het grote plan van Donner om iedereen die een uitkering heeft in de bijstand te stoppen en die dan flink verlagen begint door te dringen. Arbeidsgehandicapten nemen we hun baan af en sturen we naar ‘normale’ werkgevers. We geven die mensen geen baan meer in de sociale werkvoorziening maar geven ze een uitkeringsverlaging. Dat zal ze leren en aanmoedigen om een gewone baan te zoeken.

De WW-uitkering gaan we verkorten, werk gaan we flexibiliseren, kortom goede maatregelen zodat werknemers makkelijker ontslaan kunnen worden. Die maatregelen gaan volgens dit kabinet zorgen voor meer banen….. ????

Gewone banen die ook gezocht worden door de vele werklozen die Nederland heeft. Terwijl eenieder recht heeft op werk, volgens de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Een verantwoordelijkheid van onze regering om voldoende werkgelegenheid te creëren. Dit kabinet wil juist bezuinigen op banen, met name bij de overheid.

Oudere mensen die door hun kinderen worden verzorgd in plaats van in een erg duur bejaardenhuis te worden gestopt, worden gekort op hun AOW.

Mensen met diabetes en hartklachten moeten hun eigen medicijnen gaan betalen, die worden niet meer vergoed. De zorgkosten zijn geëxplodeerd na de invoering van de marktwerking, dus wat doet dit kabinet?  Pleiten voor nog meer marktwerking in de zorg. “Het matigen van de loonontwikkeling draagt bij aan meer werkgelegenheid” sprak de koningin uit tijdens de Troonrede. Met andere woorden de regering gaat de lonen verlagen en denkt dan dat werkgevers daardoor meer mensen in dienst nemen. Ik zie de werkgevers de afweging al maken: nog meer winst of mensen aan het werk helpen….. uhm…??

Vervoersbedrijven mogen fuseren terwijl een aantal jaar geleden toch echt het gehele openbaar vervoer op de schop is gegaan om meer concurrerende bedrijven toe te laten, dan werd het immers goedkoper….. nou ja…. niet dus! Veolia en Connexxion hebben bijna de monopolipositie die de NS ooit had. Ondanks alle problemen en de bewezen fraudegevoeligheid gaan we door met de OV-chipkaart en de staatssecretaris gaat zelfs toilet-apps op stations bouwen. Wat zijn dat eigenlijk, toilet-apps???

Een mevrouw die ik help via Slachtofferhulp heeft zo’n opeenstapeling van problemen dat zelfs haar 4 hulpverleners en begeleiders niet weten waar te beginnen. Schulden door haar ex-man, woninguitzetting uit particuliere huurwoning door nieuwe eigenaar, gezondheidsproblemen omdat ze niet naar fysiotherapie kan vanwege betaalachterstand zorgkostenverzekering, vanwege gezondheidsklachten moeten stoppen met leer-werktraject. Dat alles omdat niemand haar hielp aan de eerste stap: een woning.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

In Japan voltrekt zich een van de grootste rampen die we in lange tijd gezien hebben. De beelden zijn om te huilen. Dan nog het gevaar en het wantrouwen naar de juiste informatie over de kerncentrales daar. In Duitsland heeft men al geprotesteerd, in Nederland blijft dat nog even uit.

Het Midden-Oosten staat in brand, mensen vechten voor hun recht en voor democratie. Er worden onschuldige mensen zonder pardon doodgemaakt.

Genoeg dingen om boos over te worden zou ik zo zeggen! Of zelfs om woedend of woest over te worden.

Maar dan onze gedoogpartij. De partij die 24 Tweede Kamerleden heeft.

Deze partij is  woest/woedend/boos  om:

– Arabische muziek die een buschauffeur had opgezet (klassieke muziek mocht blijkbaar wel);

– overduidelijk nep-twitteraccount in Friesland;

– de weigering van CDA Limburg om het moskee-verbod over te nemen (daar gaat de provincie niet eens over);

– een nieuwjaarsborrel voor de bevolking;

– een cartoon;

– grappig, satirisch artikel http://www.depers.nl/binnenland/365952/Brinkman-woedend-op-satire-site.html

– Kinderen voor kinderen-liedjes;

– allochtonen die meeuwen voeren;

– het verzetten van het tijdstip van Sesamstraat

Afijn, kijkt u zelf maar: Google search “PVV woedend” boos, woest…..

De partij die claimt sociaal te zijn zit erbij en laat het kabinet de ellende over Nederland uitstorten, ze gedogen het.

Dat is pas iets waar ik woest over zou worden….. als ik PVV-stemmer was.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s