Puinruimen

Puin speelt de laatste maanden een grote rol in mijn leven. Er gebeuren dingen, leuke en minder leuke, die ik niet (meer) had verwacht. Echter bij elke nieuwe ontwikkeling blijft er puin achter.

Momenteel ben ik druk bezig met verhuizen naar Landgraaf, een prachtige woning waar we zeker fijn zullen wonen. We moeten slechts de puin ruimen die we hebben veroorzaakt in het oude huis. Bij verhuizen is dat betrekkelijk eenvoudig. Je huurt een aanhanger en brengt de hele bende naar het milieupark.

In het echte leven veroorzaken we ook puin. We nemen beslissingen die we beter niet hadden kunnen nemen. Er overkomen ons dingen die we liever niet hadden willen meemaken. Maar soms moet je, om vooruit te kunnen, eerst puin ruimen. Als je je kamer moet opruimen creëer je immers ook eerst een bende om daarna tot een keurig geordend geheel te komen.

In de wereld om ons heen is dat niet anders. We hebben als Nederlandse samenleving een puinhoop gemaakt van de opvoeding en het onderwijs van onze kinderen. Steeds nieuwe ontwikkelingen, experimenten in het onderwijs, allemaal werken en weinig tijd voor de kinderen, individualisme en materialisme vieren hoogtij.

Het resultaat is een maatschappij waarin veel mensen alleen nog maar bereid zijn iets voor een ander te doen, of zelfs maar over medemensen na te denken, wanneer ze er zelf beter van worden. In mijn ogen een maatschappij die uit is op zelfvernietiging.

De rechtse regering die we momenteel hebben is daar een gevolg van en ze varen er wel bij. Het lijkt maar weinig mensen te boeien dat de bezuinigingen vooral worden botgevierd op gehandicapten en WSW-ers. Zelfs op de Geestelijke Gezondheidszorg! En nog erger: op ontwikkelingshulp terwijl er delen van de wereld zijn waar mensen sterven van de honger. Veel mensen hebben hier bewust voor gekozen door te stemmen op VVD, PVV of CDA. Je bent in deze maatschappij blijkbaar pas geslaagd als je een forse bonus krijgt (liefst uit zorg,  sociale woningverhuur of onderwijs) of een bedrijf opzet om mensen die afhankelijk zijn van een PGB op te lichten.

http://www.telegraaf.nl/overgeld/zorgverzekering/10248935/__Bedrijfje_fraudeert_met_zorgbudgetten__.html?p=27,2

 

http://www.skipr.nl/actueel/id2164-ziekenhuizen-scoren-hoog-in-top-25-bonussen-.html

Maar na de gebeurtenissen in Noorwegen afgelopen weekend ben ik toch wel geschrokken. De puinhoop die we gemaakt hebben is erger dan ik dacht. Er zijn veel mensen in Nederland die de koelbloedige moord op 93 politiek actieve mensen die “links” denken gewoon goedkeuren!

http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/07/hulde_aan_de_aanslagpleger.html

Uitzoeken waar het mis is gegaan zal niet meer lukken, maar feit is dat we met ons allen, als samenleving, eens flink moeten puinruimen. We moeten weer oude waarden herstellen als solidariteit, empathie, geweten en dat soort zaken. Dat puinruimen zullen we toch echt samen moeten doen, want een eenling gaat dit niet lukken.

Dus laten we met zijn allen de hele troep op 1 grote hoop gooien en opnieuw beginnen. Ik wil wel een aantal mensen naar het milieupark rijden hoor 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De wereld, Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s