Wilders

Met de carnaval is het de bedoeling dat we zowel onszelf als de wereld om ons heen een spiegel voorhouden. We doen ons 3 dagen voor als iets wat we totaal niet zijn en spotten met de machthebbers om ons heen. Of zoals ik vandaag hoorde: “Het plebs gaat carnaval vieren, verkleed als prins…”  Over mezelf heb ik al veel geschreven en die spiegel houd ik mezelf vaker dan eens per jaar voor.

Wat de wereld en ons land betreft zou dat ook wel eens mogen zeg…..

Waar zijn we nou mee bezig met zijn allen? Het grootste nieuws gaat over het sterven van Whitney, het kontje van uhm…. hoe heet ze ook weer, de zus van de toekomstige Britse koningin, de Telegraaf trekt zelfs rechtsuitspraken zo uit zijn verband dat mensen weer moslims van alles verwijten, de Volkskrant plaats een advertentie voor het Polenmeldpunt, Timmermans steekt Cohen een mes in de rug omdat die gezegd zou hebben dat de PvdA links is, Sap gaat weer instemmen met een nieuwe oorlogsmissie om aan te tonen dat ze regeren kunnen, Alexander Pechtold heeft schijnbaar een boek geschreven (over Wilders want dat levert stemmen op) en onze immer lachende premier vertelt dat de vader, echtgenoot, zoon die in Lech een zeer ernstig skiongeluk heeft gehad gelukkig niet onze kroonprins (om 15.38 gisteren) is en weer een andere krant beweert dat de moeder en vrouw van de ongelukkige man ernstig aangeslagen zijn.

Goh, je meent het. Nog meer afleidingsmanoeuvres?

Ondertussen worden in Griekenland kinderen te vondeling gelegd vanwege de pure armoede waar de ondemocratische Europese Gemeenschap ze toe gedwongen heeft. Ook zijn de Israeli’s nog steeds Palestina aan het bestoken met raketten en staat er zowel in Syrië als in Iran van alles op springen. In de hele wereld lijden de gewone mensen onder de slimmigheden waarmee bankiers, verzekeraars en hypotheekverkopers wegkomen. Nederland is wederom in recessie, we doen het wederom slechter dan de landen om ons heen, en we hebben net als in de crisis in de jaren 30 een rechtse regering. Toeval?? Ik denk het niet…..

“Survival of the fittest” heeft tegenwoordig een totaal andere betekenis dan die oorspronkelijk had. Niet langer degene die zich het best aanpast aan de situatie, maar juist degenen die het geld hebben, die hebben de macht. Niemand denkt er zelfs over om de domme banken die een land met 10 miljoen inwoners gewoon leningen van 150 miljard (of nog meer) geven in hun eigen sop te laten gaarkoken. Laat Lehman Brothers failliet gaat, domoren!

De Nederlandse regering speelt daar mooi in mee. In opdracht van Europa bezuinigen ze ons kapot. Kleedt de bevolking compleet uit (gehandicapten, zieken en hulpbehoevenden eerst!) en geeft bedrijven belastingverlagingen en miljonairs hypotheekrenteaftrek. Zelfs mensen met een modaal inkomen zitten dankzij dit kabinet in de schulden. Iedere dag worden duizenden mensen ontslagen, die we dan weer, voor straf, minder uitkering en een flutbaantje geven. Eigen schuld immers…….. moeten ze maar gaan werken.

De Nederlandse economie doet het slechter dan ooit, er is nu al meer werkloosheid dan in de crisis van 2009. Bedrijven sluiten en trekken weg. Nog meer werkloosheid tot gevolg hebbende. En wat doet onze regering?? Ons angst aanjagen met nog meer dreigingen voor bezuinigingen waarvan we allemaal al aanvoelen dat die wederom niet de bankiers en miljonairs zullen treffen.

Wat rest ons?? In actie komen? Demonstreren? Protesteren? Kop in het zand steken omdat het allemaal toch niet helpt? Ons zand in de ogen te laten strooien door de afleidingsmanoeuvres??

Ik weet het niet meer. Ik doe ze allemaal, en meer …… soms…… en hoop dat het allemaal goed komt en we allemaal onze ogen opendoen. De wereld weer een overzichtelijk en te bevatten geheel wordt en we ons niet langer laten bedonderen.

Geneet van ’t laaeve zong Sjef Diederen…… FIJNE VASTELOAVEND!

PS U zult zich afvragen waarom ik dit stukje Wilders noem? Nou om dezelfde reden als Pechtold wellicht? Blijkbaar kun je de grootste kolder over Wilders schrijven http://deverwardeman.wordpress.com/2010/03/25/geert-wilders-was-de-neger-van-venlo/ en daarmee duizenden lezers trekken. Terwijl de man zelf ondertussen Europa tegen ons in het harnas heeft gejaagd met zijn haatzaaimeldpunt. Oost-Europeanen drinken geen Heineken meer, gebruiken geen Dove meer en zijn spontaan allergisch voor tulpen en Gouda. En dat in deze economie. PVV-stemmers niet klagen als je werkloos wordt en door de gemeente gedwongen straten moet vegen….. u wilde deze geweldige bestuurder zelf aan het roer. Trouwens CDA en VVD-stemmers moeten zich ook schamen, al was het alleen vanwege de behandeling van gehandicapten.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De wereld, Irma, Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s