“De goeie hangen we apart…..”

Mijn vader vertelde graag, mooie verhalen over “Ome Piet” het konijn. Dat zat namelijk altijd in het veldje bij het Nijreesbos waar we vaak langs fietsten. Dat het nooit hetzelfde konijn kan zijn geweest dat daar 15 jaar zat kwam bij ons niet eens op. Ademloos luisterden we naar zijn verhalen.

Heel soms vertelde hij over dingen die hij uithaalde in de oorlog. Hij was net 18 toen de oorlog begon en haalde nog volop kattekwaad uit. Hij moest niets van Duitsers hebben, ook niet in de jaren na de oorlog. Wanneer een Duitser hem de weg vroeg wees hij die steevast de andere kant op. Ach zei hij dan, ze zijn niet allemaal slecht, de goeie hangen we apart.

Wij, zijn dochters, waren toen nog klein. Toch beseften we heel goed dat mijn vader niet echt van plan was om alle Duitsers aan de hoogste boom op te knopen.

Mijn vader en zijn gezin, hij staand, de oudste broer.

We maken allemaal wel eens van die opmerkingen. Ten tijde van Balkenende is die man heel wat ernstige dingen toegewenst. Zeker op het internet. Nu moeten Rutte, Verhagen en Wilders het meestal ontgelden. Ik zelf tikte afgelopen week dat Frans Timmermans zou moeten worden ………..

Dat durf ik niet meer te tikken, heb de opmerking ook weggehaald. Tegenwoordig is het blijkbaar strafbaar als je iets zegt in de trant: die moesten ze afschieten, ophangen, apart hangen, in zijn knieën schieten, etc. Dat wordt namelijk gezien als een serieuze bedreiging en is strafbaar.

Jeremy Clarkson zei op de Britse TV de stakers moeten worden afgeschoten. Hij moest zijn excuses aanbieden, maar geen politieagent deed iets. Een van onze Kamerleden vertelde in een TV-programma dat bepaalde mensen in de knie moeten worden geschoten, hij wordt daar niet voor vervolgd, hij is presentator.

Grappig bedoelde tweets van jongeren worden echter zeer serieus genomen, scholen worden gesloten en het kind in kwestie wordt keihard aangepakt.

Je moet de internetfora eens lezen wanneer er een pedofiel of kindermisbruiker is opgepakt. Wanneer je iemand daadwerkelijk zou aandoen wat daar allemaal beschreven wordt dan zou je heel wat jaren in het gevang verdwijnen.

Paul de Leeuw zingt een liedje genaamd: Wilders moet dood, (geen YouTube van te vinden), maar dat is cabaret en dan mag het wel. De Joop plaatst een cartoon van onze Koningin die een mes in de rug steekt van Wilders, nadat die pleit voor afschaffing van het Koningshuis. Het land was te klein, wat een ophef. Een cartonist heeft blijkbaar minder recht dan een cabaretier.

Koot en Bie, die konden er mee wegkomen, maar die deden dat dan met een hele grote knipoog.  http://www.youtube.com/watch?v=eG3AGYipVCY

Iemand een mes in de rug steken is een alom aanvaardbare uitdrukking, de laatste dagen weer veel gebruikt over Wouter Bos en de commissie De Wit. Echter wanneer je dat gaat uittekenen, met Bos of Wilders, dan ga je te ver en krijg je op zijn minst erg boze reacties!

“Wanbetalers verdienen een schop onder de kont” staat op de website van een groep debiteuren/deurwaarders.  Dat mag dan weer wel …. dat neemt blijkbaar niemand serieus.

Als je echter als persoon iets schrijft dat zou kunnen worden gezien als een bedreiging dan moet je uitkijken. Tenzij je het schrijft als “deaud” en op Geen Stijl, want daar neemt niemand je serieus.

Maar wanneer je iets op je Facebook, twitter of wat voor forum dan ook schrijft, zet er in hemelsnaam een hele dikke LOL of zo bij, want er zal maar iemand zijn die het verkeerd opvat! Als je er maar lol bij tikt mag alles!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De wereld, Irma, Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s