Dat stemden mijn ouders ook…..

Het rechtse kabinet ligt achter ons….. heel Nederland blij! Ondanks de roep van Verhagen dat Wilders 16 miljoen Nederlanders in de kou liet staan heb ik toch van die 16 miljoen Nederlanders voornamelijk zeer juichende reacties gezien op de val van dit kabinet.

Maar ligt het rechtse kabinet wel achter ons?

Terwijl ik dit zit te schrijven zijn de VVD en het CDA druk bezig de idiote bezuinigingsplannen die ze hadden opgesteld in het Catshuis er door te drukken door machtsgeile clubjes als D66, GL, CU en SGP om te praten en ze in het geniep allerlei beloften te doen. Dit kan blijkbaar niet in het openbare debat dat vanmiddag zal worden gevoerd hierover. Dat alleen is al vreemd.

Dat het nog gauw even geregeld wordt voordat de kiezer een oordeel kan uitspreken over het beleid van deze clubjes is helemaal schandalig, ondemocratisch. In de peilingen liggen de verhoudingen namelijk heel anders.

Waarom willen CDA en VVD eigenlijk zo nodig die 3%-norm halen? Omdat ze zelf met een belerend vingertje en uit de hoogte andere landen de maat hebben genomen die we nu zelf niet kunnen houden? Omdat de handtekening van Rutte onder het begrotingsverdrag staat? Omdat de rating agencies ons anders een A afpakken? Omdat de banken, die deze hele bende veroorzaakten, anders de rente gaan verhogen?

En de mensen, het volk, de burgers? Waar blijven die in dit verhaal? Er is al heel wat weggenomen van de sociale zekerheden die er ooit waren in dit land. De mensen zijn er al erg veel op achteruit gegaan. De voedselbanken hebben wachtlijsten, het aantal ‘wanbetalers’ van de zorgverzekering stijgt, het aantal mensen in de schuldhulpverlening neemt toe en het aantal werklozen wordt dagelijks hoger. Toch willen VVD en CDA dat de mensen nog eens inleveren, en fors (nou ja, de ene groep forser dan de andere). Er zijn de afgelopen anderhalf jaar meer protestacties geweest dan in alle kabinetten Balkenende. En die waren voor veel mensen al afzien. Wanneer is de rek er uit?

Het begrotingspact waar deze partijen zich op beroepen is getekend op 1 maart 2012. Met ingang van 1 januari 2013 mag geen land een staatsschuld hebben die hoger is dan 3% van het BNP. Wanneer 12 van de 17 eurolanden dit pact ratificeren dan is het geldig. Een land dat steun nodig heeft uit het Europese Fonds kan dat alleen krijgen wanneer het land dit pact heeft geratificeerd. Wie schetst mijn verbazing dan ook dan slechts 4 landen dit al hebben gedaan: Griekenland, Portugal, Ierland en Slovenië. Het pact is dus volgens mij ongeldig.

Het is een vreemde politieke situatie. Hoera het rechtse kabinet is weg, maar we konkelen nog wel even mee om hun bezuinigingsagenda door te drukken want oh wee…. we krijgen straf van Europa. We noemen dat: “Over onze schaduw springen”. GroenLinks praat lustig mee om aan die 3% te voldoen, terwijl ze tegen het pact waren. De PvdA was destijds tegen het pact, steunde het uiteindelijk toch omdat het niet veel macht zou overdragen naar Europa, maar wil nu onder de regels uit. D66-Kamerlid Wouter Koolmees noemde het nieuwste Euroakkoord halfbakken, maar D66 stemde toch in. En nu zitten we met de gebakken peren.

D66, GL, CU en SGP ruilen nog wat zaken,  nemen wraak voor de afbraak van linkse hobbies door dit vingerlikkende rechtse kabinet. Pakken de PVV de caviapolitie af en gaan gewoon wederom akkoord met kapot bezuinigen van dit land door de minderheid VVD en CDA.

En het land? Het volk? De burgers? Die klagen, die zeuren en die stemmen in september weer gewoon “zoals we altijd deden” of “zoals mijn ouders ook deden”  omdat er na dit gekonkel weer een hele campagne komt waarin alweer beloften worden gedaan die in tegenspraak zijn met wat deze partijen ons nu aandoen. Een campagne waarin deze partijen allemaal met hun vingertje naar andere partijen wijzen, zoals deze hele ellende is begonnen, met vingertje wijzen.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Nederland

Een Reactie op “Dat stemden mijn ouders ook…..

  1. Frank

    De hoogste tijd dat alle stemmers gaan stemmen op partijen die nog nooit geregeerd hebben zoals SP en GL (?).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s