Jemig de pemig…..

De SP doet het erg goed in de peilingen, in ALLE peilingen. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Maar de komende weken wil dat ook zeggen dat we tegen veel onzin moeten opboksen.

Het erge is dat die onzin, de vooroordelen over de SP, meestal gebracht worden door mensen die echt wel beter weten. Columnisten, politicologen, consultants, commentatoren kunnen het niet nalaten om iedere keer terug te komen op de vooroordelen over de SP. Vooral nu we er goed voorstaan is het vrijwel dagelijks raak. En dan noemen ze de SP populistisch……

Volgens iemand op mijn Facebook moet ik als SP-er dat iedere keer weer weerleggen en uitleggen. Volgens mij wordt en is dat al teveel gedaan. Bovendien weten mijn volgers op FB ondertussen echt wel beter, die hoeven niet iedere keer weer te lezen over hoe het nu echt zit met de democratie in de partij, de afdrachtregeling, het Maoisme, etc. Zou mijn FBvrienden gaan vervelen. 

Liever zou ik willen dat die columnisten en consulenten eens eerlijk kijken naar de werkwijze van de SP, naar de analyses, de onderliggende waarden van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit die aan die analyses en de conclusies ten grondslag liggen. Ook zouden ze eens kunnen kijken naar hoe vaak de SP het al bij het rechte eind had en nog steeds heeft.

De zorg is geen markt….. dat roepen we al jaren. Nu beginnen langzaam andere partijen ook in te zien dat het uit de hand aan het lopen is. De verkiezingen komen er aan en er worden allerlei luchtballonnetjes opgelaten. GroenLinks komt met klachten over medicijnkosten die Agnes Kant al in 2001 uitgebreid beschreef maar waar de Kamer niet mee instemde.

Jaren geleden was de SP al in actie tegen de manier waarop de EU en de euro er kwamen, de Europese Grondwet ….. moet ik het nog uitleggen?

Energie in eigen hand houden, geen verkoop Essent, Nuon, etc aan het buitenland. We hebben er maanden actie voor gevoerd, maar de PvdA gaf de doorslag: opsplitising energiebedrijven en verkoop. Andere landen deden dat niet, het hoefde niet. Nu huilen we tranen met tuiten want de kolencentrale in de Eemshaven is niet tegen te houden. Goh….

Bonussen verbieden …. 

Zoals SP-er van het eerste uur al zegt:

“Wij profiteren ook omdat het een zootje is bij de andere partijen….    GroenLinks wappert zo’n beetje alle kanten op, liegt een beetje hier en dan weer daar, leunt tegen de liberalen aan en zoekt toenadering tot het CDA. De PvdA heeft onder Kok eerst de ideologische veren afgeschud en probeert ze er nu weer aan te plakken. De VVD is niet rechtsom, maar uiterst rechtsom geslagen, en volgens mij vinden een heleboel liberalen dat veel te ver gaan.”

Mensen hebben behoefte aan een stabiele partij, een no-nonsense-partij. Gelukkig zijn de kiezers niet dom, die hebben wel vertrouwen en zijn niet meer bang te maken met ‘dan gaat het licht uit, de pensioenen zijn onbetaalbaar, het komt door de hoofddoeken, Roemer is te licht’ en al die andere onzin.

Ik heb er vertrouwen in, in Emile Roemer én in de kiezer!


 

 

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Irma, Nederland, Uncategorized

Een Reactie op “Jemig de pemig…..

  1. ernstt

    Ach ja, ze weten niks beters te verzinnen, waarmee ze alleen maar laten zien een taelijk gebrek aan inhoud te hebben 🙂

    Wel grappig om te zien hoe vooruitziend Emile is, want hij had het kinderachtige gedrag van de tegenpartijen al voorspeld op het Congress.

    Gewoon een stapje opzij zetten en ze in volle vaart over hun eigen losse veters laten struikelen …
    “Let them dance the Dibi”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s