Premierbonus?

Het woord premierbonus valt nog al eens de laatste weken.

In het bedrijfsleven mag een bonus dan normaal zijn, zelfs bij slecht functioneren, maar waarom zou de minister-president van het slechtste kabinet ooit van de kiezers een bonus krijgen?

Oud-minister onder Balkenende “De VVD denkt dat de premierbonus al binnen is. Rutte is maar kort premier geweest en die bonus krijg je sowieso niet automatisch meer. Je moet er wel wat voor doen!”  

Wat heeft Rutte dan gedaan om die bonus te verdienen?

Zeker, hij had de onmogelijke taak  om een aangeschoten CDA en een onberekenbare PVV redelijk in het spoor te houden en dat heeft hij gedaan. Maar hij liet ook de staatsschulden ENORM oplopen, toonde een stuitend gebrek aan politieke moed. Hij bezuinigde 18 miljard en gaf de belofte van nog eens 25 miljard bezuinigingen. Hij bereikte niets in Europa en zijn Europese collega’s noemen hem laf. Er zijn in ons land onder zijn beleid 540.000 mensen werkloos, het regent faillissementen en nieuwe start-ups blijven uit. Toen zijn maatje Wilders hem in de steek liet, diende hij het ontslag van zijn kabinet in, en ging hij met de Kunduzkliek aan de slag om alnog, ergere bezuinigingen door te drukken.

Mensen met een minimuminkomen, gehandicapten, chronisch zieken en recentelijk ook bejaarden worden weggezet als profiteurs die hun hand ophouden, als burgers die te duur zijn.

Mensen die wel het geluk van een baan en inkomen hebben merken weinig van de crisis  tenzij ze hun huis proberen te verkopen of de pech hebben ontslagen of ziek te worden. Ze blijven voorlopig VVD, D66 of GL stemmen. De VVD geldt als kampioen bezuinigen, ze claimen keer op keer dat de economie bij hen in de beste handen is. En ondanks dat het tegendeel herhaaldelijk aangetoond is, blijven kiezers de VVD als economisch betrouwbaar zien.

Gaat Mark Rutte op 12 september een premierbonusincasseren? Daar kunnen ze bij de VVD maar beter niet al te zeker van zijn.

Mislukte premier krijgt premier bonus?

Het blijft vreemd dat deze verkiezingscampagne niet gaat over waar hij over moet gaan: de economie en het mislukte premierschap van Mark Rutte. Tijdens de debatten en de toespraak op het VVD-congres gaat het zelfs meer over andere partijen dan over de VVD en liegt Rutte over het niet duurder maken van de zorg en over nog een aantal zaken.

De VVD komt als laatste partij met een verkieizingsprogramma, dus geen tijd voor doorberekening en dus geen bonus. Ja, een bonus van 1.000 euro voor de geluksvogels die in 2015 nog werk hebben. Maar geen premier bonus voor Rutte!
Rutte heeft met zijn gedoogkabinet weinig uitgevoerd (caviapolitie en stukje 130 km/uur), geen dringende noodzakelijke hervorming van de woningmarkt, verbetering onderwijs, creeren van werkgelegenheid, enz enz
Hij gaat de verkiezingen in met als top 3 in zijn programma:
* handhaven villa-subsidie
* handhaven forensensubsidie
* drastisch verminderen van ontwikkelingshulp
Geen visie op de toekomst van de euro en Europa
Geen noodzakelijke hervormingen
Geen ontwikkelingsprogramma voor onze economie en werkgelegenheid
Geen programma voor de armsten in eigen land en ontwikkelingslanden
Dus eerder een malus, dan een bonus….. en dan ineens Eureka!!!

Ah, daar is ie!

Onze mislukte premier komt terug van zijn boottochtje met Jort en doet net alsof er geen begrotingsprobleem is. Duizend euro ‘geeft’ Rutte aan iedereen die werkt, meldt de regeringskrant. Genereus van die man! Maakt ook meteen duidelijk waar het bij de bezuinigingen van de VVD om gaat: herverdeling ten bate van degenen die het al goed hebben.

Bonus??? Ik dacht het niet!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s