Beleefdheid

De afgelopen jaren heb ik, met de SP, heel wat acties gevoerd en gesteund. Uit mijn blote hoofd (ik vergeet er vast veel) noem ik er een paar:

Acties voor behoud banen postbodes, bescherming van de thuiszorg, tegen de OV-jaarkaart, voor een referendum Europese Grondwet (61,6% stemmen tegen), tegen de invoering van de Euro, tegen de verkoop van onze energiebedrijven (in mijn geval met name Essent), tegen de bezuinigingen op de WSW (3 x manifestatie en honderden handschoenen met handtekening), voor hulp aan mijnwerkers met longziekten en behoud mijnwerkerspensioenfonds, bescherming en hulp asbestslachtoffers, tegen de verhoging van de AOW-leeftijd, voor afschaffing marktwerking in de zorg (ook 86% artsen tegen), tegen de invoering Wet werken naar Vermogen (Armoede werkt niet), afschaffing PGB’s, verschillende mensenrechtenacties, ondersteuning politieacties (Agent aan het woord), tegen het bonnenquotum, veel steun aan de schoonmaakacties, buurtacties foute woningcorporaties, tegen de ophokplicht van onze kinderen,

behoud betaalbare rechtsbijstand, steun acties onderwijspersoneel,  verzamelen klachten kabelmaatschappijen, voor verbetering jeugdzorg, tegen verspilling in de zorg, voor afschaffing nertsenfokkerij, laat Mauro blijven, tegen aanbestedingen OV, tegen het verslechteren van het ontslagrecht, Help Afghanistan, stop de oorlog!, tegen de uitbuiting van Nigeria i.v.m. illegaal aftappen olie (de natuur in laten lopen), verschillende studentenacties, steun voor het MKB (Hart voor de zaak), stop korten pensioenen, sluit Organon niet, tegen de aanbesteding thuiszorg, de bezuinigingen in de cultuursector, etc. etc.

Bij iedere verkiezing hoop je op de kans om er echt wat aan te doen. Als alle mensen die geraakt zijn door de acties op de SP zouden stemmen dan waren ze glansrijk de grootste. Het lijkt er echter op dat dit (nog) niet gaat gebeuren. Dus de komende jaren zullen er weer veel acties tegen onrechtvaardigheid zijn, en ik ben er weer bij!

U ook?

Of doet u liever aanstaande woensdag iets? Of heeft u later spijt?

 

Wikipedia: Beleefdheid is een sociale vaardigheid, die de omgang in de maatschappij vergemakkelijkt. In essentie komt beleefdheid neer op het respect voor iemand tonen door middel van zijn/haar houding en etiquette.

Uit de studietips van de Leidsche Universiteit: “Personen die je voortdurend in de rede vallen kan je wellicht maar beter negeren”

Bolkenstein zei ooit over Pim Fortuin dat we met hem een pleefiguur zouden slaan in Europa. Vanuit Europa kwam ook al heel wat commentaar over de houding van Rutte, onze iedereen in de rede vallende premier, de onelinerman.

Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar iemand die weet te debateren op basis van feiten, ipv vuil spel en op de man spelen. Zoals Emile Roemer vanmorgen deed bij Buitenhof en afgelopen vrijdag bij 1 voor de verkiezingen.

Kijk gerust terug:

http://www.1voordeverkiezingen.nl/afleveringen/afleveringen-detail/aflevering/1-voor-de-verkiezingen-2/

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1287679

 

Ik denk dat we met beleefdheid meer bereiken dan met haantjesgedrag.

 

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Irma, Nederland

6 Reacties op “Beleefdheid

  1. Precies, we moeten weer samen werken, en geen ruzie maken zonder te weten wat de ander te vertellen heeft, en niet alleen beleefdheid,maar ook meer Tijd nemen voor een gesprek, om ook eens te luisteren en iemand uit te laten praten…

  2. Goed verhaal Irma. Hieruit blijkt nogmaals dat SPers het over het algemeen niet voor zichzelf doen. Vele acties zijn gevoerd, zonder geweld of vuile woorden. Dat is de juiste manier, zoals wij actie voeren, zoals Emile Roemer spreekt. Krachtig, helder en zonder spatjes!

  3. Ik doe ook iets. Een druppel op een gloeiende plaat. Het zet geen zoden aan de dijk. Enig idee wat er gaat gebeuren volgend jaar als de aarde nog bestaat. Als de 21ste overgaat naar de 22ste december ? Ik vrees het ergste. Het wordt 1 grote chaos. Nog 4 jaar Rutte en Samsom. Dit gaan heel veel mensen niet overleven. Maar niet alleen zij.

  4. Michel

    En dan met een bord lopen: “poten af van de stufi…!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s