Verwacht je niet he?

Vandaag las ik dat de Telegraaf Media Groep weer in de rode cijfers zit. Hier

tgm

Eigenlijk ben ik verbaasd dat niemand dit verwacht had. De Telegraaf speelt al jarenlang een zeer grote rol in de Nederlandse media. Op iedere smartphone zit bv. alleen de app van de Telegraaf. Jarenlang heeft de krant getracht Nederland naar rechts te praten en met smeercampagnes en overbelichting van bepaalde politici (en dus doodzwijgen van andere) is het ze behoorlijk gelukt.

wilders rutte

Nederland is tot op het bot verdeeld qua politiek. De ene helft wilde Rutte en de andere helft wilde Rutte niet. Het resultaat is een coalitie waar eigenlijk niemand tevreden mee is. De VVD voert het beleid uit en de PvdA is blij dat ze op de stoeltjes mag zitten.

Je zou dus denken dat de Telegraaf erg blij is dat het beleid dat ze zo hebben doorgedrukt bij de kiezer nu wordt uitgevoerd. Maar dat ze zelf ten onder zouden gaan aan dat rechtse beleid had daar natuurlijk niemand verwacht. Nu ineens staat de krant van wakker Nederland vol met kritiek op het huidige beleid. De tijd van objectieve media is blijkbaar voorbij. Maar hoe maken we dat de kiezer duidelijk?

budget

Mensen voelen natuurlijk de crisis steeds meer. Het ergste komt nog. Maar bezuinigen en de hand op de knip doet iedereen al een tijdje. Dus de krant gaat als eerste de deur uit. Dus de Telegraaf heeft het zichzelf in feite aangedaan.

De kiezer had het natuurlijk ook wel kunnen weten, maar die neem ik het niet kwalijk. Die zijn voor de gek gehouden, bedrogen, gestuurd en die vertrouwden er op dat de PvdA linksaf zou gaan. De PvdA zal daar zwaar voor moeten betalen, maar daar hebben we natuurlijk niet veel aan. Met de kiezers heb ik dus wel medelijden. Ook met veel VVD-kiezers….. want ook zij weten vaak niet echt waar ze voor gestemd hebben.

Maar met de Telegraaf? Niet!Unexpected-Road-street-si-007

 

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Irma, Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s