Tegenprestatie 1 ?

Bij het lezen van dit stuk in De Volkskrant werd ik toch boos!

afwijzing

Het woordje “tegenprestatie” staat terecht tussen aanhalingstekens. De bijstand brengen we met zijn allen op en behoeft geen tegenprestatie. Geld voor een tegenprestatie is immers loon.

De uitzichtloosheid bij langdurige bijstand voorkom je niet door ze nietjes te laten uithalen, maar door ze een baan (MET LOON) te geven! Dat het kabinet zich daarmee bezighoudt ipv het opjagen van mensen die graag alleen een boterham eten. Vrijwilligerswerk waar je toe gedwongen wordt is niet iets om trots op te zijn, het zet je weg als een grote loser. Je kunt immers nog niet eens zelf vrijwilligerswerk krijgen. Mensen worden gedwongen hun geliefde vrijwilligerswerk op te geven om door het DWI aangewezen werk te doen. Baanverdringend werk als groenvoorziening, huishoudelijk werk, strijken, etc.

dwangarbeid2
Perspectief? Er is geen perspectief! Er komen echt geen banen bij! Dit kabinet breekt de economie (en dus werkgelegenheid) sneller af dan het ooit weer kan worden opgebouwd. Veel bedrijven zullen niet terugkomen nadat dit kabinet eindelijk weg is. Vooral het MKB lijdt onder het gebrek aan koopkracht van mensen.

Het is dus kortzichtig en tendentieus om net te doen of die “tegenprestatie” gaat leiden tot een betaalde baan. Dat weet meneer Kampen, hij schreef immers zelf een betoog “DWI vrijwilliger verdient beter” (google maar). Respectvolle benadering van ambtenaren van de DWI is een voorwaarde die niet waargemaakt wordt. Immers zij worden afgerekend op cijfers, de dwang telt ook daar. Wanneer iets een werkbespreking is, dan noem het ook zo! Noem het geen pauze en pak dan gelijk een alleenstaande moeder 30% inkomen af!
dwangarbeid
Respect is ver te zoeken, juist van politici die iedere bijstandsgerechtigde wegzetten als klaploper terwijl ze zelf dagelijks banen laten verdwijnen door kortzichtige bezuinigingen. Bovendien weten we allemaal dat er in de bijstand ook heel veel mensen zitten met een “vlekje”. Psychiatrisch patienten, gehandicapten, zwakbegaafden, etc. en daar komen straks noch honderdduizend WAjongers bij.

wsw armoede
Sorry hoor maar dit stuk en dit beleid zijn stupide: ER IS GEEN WERK!

PS Als je dan ook nog leest hoe Thomas Kampen eerder (voordat de PvdA in dit kabinet zat) schreef over dwangarbeid, dan wordt je helemaal boos. Zelfs docenten van de UvA draaien met de PvdA mee blijkbaar!

Advertenties

9 reacties

Opgeslagen onder Nederland

9 Reacties op “Tegenprestatie 1 ?

 1. sabine neuteboom

  Goed stuk! Dank je wel! Ik zit me al steeds rot te reageren op die opinie-stukken in de volkskrant waar ik schrik van de veroordelingen, de hardheid, de kilheid, de arrogantie van mensen die totaal niet weten waar ze het over hebben! Jammer dat er zo weinig geluisterd wordt naar de mensen die hier al jaren in zitten, en er in blijven, juist door het wanbeleid van de politiek. Want kansen op serieus werk worden en werden er NOOIT gecreëerd. Ik heb kansen op werk voorbij moeten laten gaan omdat ik geen toestemming kreeg van de sociale dienst!

  • De hardheid is het ergst omdat het de publieke opinie zo erg beinvloed. Mensen be- en veroordelen tegenwoordig met te veel graagte. Terwijl de meeste mensen best weten dat er gewoon geen werk is!
   Maar zo’n tegenprestatie dat klinkt zo eerlijk…..is het echter niet! Het is dwangarbeid en werkverdringing.
   Het kabinet moet echt ophouden met bezuinigen en gaan investeren, maar dat zal dit kabinet nooit doen. Helaas CDA, D66, SGP en CU ook niet.

  • Mensen die het (nog) niet is overkomen oordelen te snel. Als ze het straks van dichtbij meemaken is het te laat.

 2. Johan Amsterdam

  Goed verhaal, Irma.
  Ik herken je kritiek op de PvdA. Het is niet het beleid waarop ze gekozen zijn.

  • Helaas voeren ze heel ander beleid uit dan wat mensen van ze verwachten, maar de participatiewet was wel degelijk een PvdA-plan. Men had het kunnen weten, maar men stemt teveel op wat men aanneemt. Linksige mensen dus PvdA, winkeliers VVD, Christelijken SGP, zonder te beseffen dat voor armoedebestrijding je echt niet meer bij de PvdA moet zijn, dat de VVD het ergste is wat het MKB kan overkomen en dat de SGP niet voor iedere Christen echt doet wat ze willen.
   Kiezers zouden zich moeten verdiepen.

 3. Pingback: U zult verhuizen!! | Irma Koopman Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s