U zult verhuizen!!

Deze week is in de Tweede Kamer het debat geweest over de nieuwe regels voor bijstand en WAjong. Juichend vertelde de PvdA dat ze het voor elkaar hadden gekregen dat de regels een stuk minder streng zouden worden dan ze eerder zelf bedacht en voorgesteld hadden!!

Mensen in de bijstand moeten meer geprikkeld worden om te gaan werken (PvdA). Het luie op de bank hangen moet afgelopen zijn (VVD). We gaan ze daar een handje bij helpen (en negeren de werkloosheid die we zelf veroorzaakten) door mensen in de bijstand te straffen….eh helpen. Op straffe van DRIE HELE MAANDEN ZONDER GELD!

Wanneer u in de bijstand zit dan moet u verplicht een tegenprestatie doen. Gemeenten mogen zelf bepalen wat ze u laten doen, maar ze moeten u echt laten werken want anders krijgen ze strafkorting.

Als voorbeelden werden genoemd koffie schenken bij bejaarden (we hebben 700.000 werklozen, hoeveel koffie kunnen die bejaarden op?) en klaarover of voorleesmoeder. In het echt moeten werklozen gratiss werken voor Post.nl, schoenen poetsen, washandjes verpakken, snoeptaarten inpakken, schoonmaken, thuiszorgen, straatvegen, groenwerken en dat soort zaken. Ik schreef er al eerder over, hier en hier.

Vervolgens moeten bijstandsgerechtigden verplicht verhuizen wanneer ze een jaarcontract aangeboden krijgen elders in het land. Natuurlijk stoere taal van de VVD. De PvdA leent zich hier voor. Want iedereen weet dat er werklozen in het HELE LAND zitten.

Verhuizen werkloosheid 2014

werkloosheid kaart

Dus uw verhuizing verkleint de kansen weer voor iemand anders. Bovendien zijn er dingen als uw gezin,  uw woning, wachtlijsten voor sociale huurwoningen in heel het land, binding met uw regio, uw kind op speciaal onderwijs, uw hulpbehoevende ouders, de kosten, de woningnood, etcetera. Teveel om op te noemen! Wellicht kunnen we beter allemaal in een caravan gaan wonen?
Moet u nu bang worden?? Nee hoor…….. de voorwaarde is namelijk dat u een jaarcontract aangeboden krijgt. Nou dat weet iedere werkloze beter, NIEMAND krijgt meer een jaarcontract aangeboden.
Dat weten partijen als VVD en PvdA, en hun gedogers/handlangers D66, CU en SGP ook best, maar het staat zo lekker stoer, zo vlak voor de verkiezingen. De SGP zei zelfs: ‘In Bijbel staat ’t gewoon: wie niet werken wil die zal niet eten’

Even voor de SGP: ” Kijk naar de vogels van de hemel: ze zaaien niet en maaien niet en oogsten niet, je hemelse Vader voedt ze. Leer van de lelies op het veld hoe ze groeien. Ze werken niet, ze spinnen niet. Zijn jullie niet meer waard dan vogels?”  Matteüs 6:24-34

verhuizen

Ook staat er in de voorstellen dat u verplicht bent medische ingrepen te ondergaan. Eng he? Het tast uw zelfbeschikkingsrecht en uw lichamelijke integriteit aan.
Op twitter antwoord Diederik Samsom op een bezorgde vraag over meningsverschil dat het altijd wordt besloten door een arts. Dat is geruststellend denkt u…..maar is dat wel zo? Het waren namelijk ook echte artsen die de mensen in de WAjong en WAO ooit afkeurden en nu weer moeten goedkeuren. Het is immers de overheid die daarvoor de criteria vastlegt en die veranderen ze steeds.

Natuurlijk kunt u tegen in beroep gaan, maar dan wel zonder rechtsbijstand, want die subsidie wil dit kabinet ook stoppen. Gelukkig stak de Eerste Kamer er voorlopig een stokje voor, maar die wetsaanpassing komt er vast.zwijg

Het was onvoorstelbaar dat sociaal-democraten en christelijke partijen dit soort maatregelen zouden verdedigen. Maar wie gisteren het debat heeft gezien weet nu beter. Ze verdedigden het met verve!
Van de VVD en D66 weten we wel dat iedere bijstandsgerechtigde een criminele luie bankhanger is die op droog brood moet, liefst in een armenhuis of heropvoedingskamp. Die stelden het eerder voor, jongerenheropvoedingskampen. De oude armenhuizen terug, scheelt ook toeslagen. Maar wie verwachtte dit nou van SGP, CU en vooral de PvdA??

Alsof deze 5 partijen niet samenwerken om Nederland nog verder te laten bezuinigen, alsof ze niet zelf verantwoordelijk zijn voor het hoge aantal faillissementen, enorme ontslaggolven in de zorg, verdringing van werk door dwangarbeid, kortom het gebrek aan koopkracht en echte banen.
Het roer moet echt om!

Kijk alstublieft naar de stemmingen over deze wetten aankomende dinsdag!

Ik hoop dat men vraagt om hoofdelijke stemming, dan kunt u namelijk precies zien wat uw volksvertegenwoordigers met u voor hebben, want ja, ook u loopt steeds meer de kans uw baan te verliezen.

HARTJE

 

Advertenties

7 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

7 Reacties op “U zult verhuizen!!

 1. Helga

  Ik WAO…. 100% afgekeurd, vriend (nee niet man)= geen uitkering ik bijstandsniveau, vriend (inwoner) krijgt NIETS = ik heb tenslotte al inkomen…minimum… = huur dus niet meer, = geen gas en electra meer, = geen ziekenzorg meer…= heb het gewoon niet! (klaar) uitkomst = “OP STRAAT” leven dus! +

 2. Jeroen

  Mooie opsomming van alle koude en harde maatregelen in de nieuwe bijstand. Misschien dat mensen in de bijstand ook bij anderen koffie kunnen schenken dan alleen bejaarden? In de TK en EK zie ik ook altijd mensen druk in de weer koffie en andere drankjes te schenken. Of doen deze mensen dat al met behoud van uitkering of is het koffie schenken in de Tweede Kamer wel echt werk? Ik voorzie verdringing 😉

  • Dat koffie schenken in de Tweede Kamer is inderdaad echt werk, maar dat zou koffie schenken in een bejaardenhuis ook moeten zijn. We lijden mensen op als voedingsassistent, bejaardenverzorgster, etc.
   Werken met behoud van uitkering mag wat mij betreft nooit, want als er werk is zou er een loon tegenover moeten staan. Bij uitzondering zou je, bij mensen die al heel lang in de bijstand zitten, een maand (of maximaal 3) onbetaalde proeftijd kunnen doen, maar dan wel met uitzicht op een echte baan.

   • aadvanh

    Door uw laatste zin in uw reactie laat u blijken dat u het werken met behoud van uitkering wel steunt.
    Mensen die geen werk vinden, lees niet worden aangenomen, krijgen een uitkering. Krijg je een werk dan dien je te werken dit wel uiteraard voor het wettelijk minimumloon.
    Ik weet nu al iemand die bij het gemeentehuis bij de receptie werkt in ruil voor de bijstand. De receptioniste die ervoor werkte moest wegens bezuinigen weg.
    En hier gaat het dus al fout. Een echte baan word weg bezuinigt en de bijstandontvanger kan hier gaan werken zonder het wettelijk minimumloon en zonder cao.
    Werken met behoud van uitkering en bij niet voldoende mee werking korten(zweepslagen uit de slaven tijd) dan wel inhouden(broodroof en uithuisplaatsingen) is een schending van de mensenrechten(dwangarbeid)

   • Ik neem aan dat u dit stukje bedoelde: “want ja, ook u loopt steeds meer de kans uw baan te verliezen.”?
    Er verdwijnen meer banen dan door verdringing alleen. Bovendien zijn er al verschillende voorbeelden waar wel degelijk verdringing plaatsvind. Dat wil nog niet zeggen dat ik het er mee eens ben. Er gebeuren helaas wel meer dingen waar ik het niet mee eens ben. Als u de twee stukken waar ik naar linkte had gelezen dan had u kunnen zien hoe ik over dwangarbeid denk. Tegenprestatie 1 en Tegenprestatie 2.

    Helaas zijn er talloze voorbeelden waar mensen met een uitkering worden ingezet en anderen worden ontslaan. Zoals ik schreef is het bij PostNL aan de orde van de dag, straatvegers, huishoudelijke hulpen, etc. Maar dit schreef ik allemaal al, ik begrijp dan ook niet goed hoe u tot de conclusie komt dat ik voor werken met behoud van uitkering ben.

    Dat mensen hun baan tegenwoordig makkelijk verliezen komt door het beleid van onze regering, die het land kapot bezuinigen, doordat bedrijven vertrekken naar lage loonlanden, door de recordaantal faillissementen, doordat mensen minder koopkracht hebben en doordat de BTW- en accijnsverhoging veel zaken de nek omdraaien. En helaas ook doordat het kabinet van PvdA en VVD, met hun handlangers SGP, CU en D66 wel kiezen voor dwangarbeid.

 3. Marlies

  Ik zit al sinds september 2008 in de Wajong, ik val nog onder de oude 75% regeling van het minimumloon. Geldt het alleen maar voor de nieuwe gevallen of voor iedereen, ik heb namelijk klassiek autisme zonder verstandelijke beperking maar structuur aanbrengen daar heb ik echt ambulante begeleiding voor. Als ik dan toch zou moeten werken, loopt het in mijn hoofd en in mijn huis helemaal fout.

  • De stemmingen zijn pas dinsdag, maar er zal weinig meer veranderen want de nieuwe coalitie heeft een ruime meerderheid. Zoals ik heb begrepen krijgen alle WAjongers een herkeuring. Wanneer je volledig en duurzaam arbeidsongeschikt bent hou je gewoon WAjong. Wanneer je gedeeltelijk goedgekeurd wordt zou je eerst in de bijstand komen, maar dat hebben ze nu teruggedraaid. Tot je een baan vindt (banen zijn er trouwens toch niet) blijf je ook in de WAjong.
   Wel krijgen WAjongers die (gedeeltelijk) goedgekeurd worden dan nog maar 70% WML in plaats van de 75% die ze nu hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s