Het gaat goed……

Gisteren las ik een artikel in de krant dat in 2013 duizend mensen meer aankloppen bij de voedselbank. Voedselbanken kunnen het niet meer aan!
Er zijn tegenwoordig zelfs voedselbanken voor huisdieren.

Voor de mensen die er van afhankelijk zijn is het natuurlijk heerlijk dat er iemand is die ze helpt, want deze regering gaat dat zeker niet doen! De voedselbank helpt je ook niet zomaar, als je als alleenstaande E 175,- of minder hebt dan mag je, maximaal 3 jaar, gebruik maken van de voedselbank. Dat is dus E 40,- per week voor eten, kleding, schoonmaakart., reisgeld, cadeautjes, etc. Met 1 kind is het E 200,- per maand, met 2 is het E 225,-, etc.
Kent u trouwens iemand die afhankelijk is van de voedselbank? Help ze dan in de vakantie, want dan is zelfs de voedselbank gesloten!
En heeft u verse groente en/of fruit? Geef het ze, dat krijg je daar niet vaak.
STEENWIJK-Voedselbankkerstpakketten. FOTO: WILBERT BIJZITTER

Het bestaan van voedselbanken toont het failliet van de solidariteit in onze samenleving aan. Vroeger kon je bij de kerk aankloppen voor armenzorg. Dat wilden we niet meer in een beschaafde samenleving, daar hadden we een onafhankelijke overheid voor. Inmiddels kun je ook daar niet meer aankloppen voor hulp. Voedsel, kleding en opvang is sinds 1 juli 2014 geen basisrecht meer.

Ondertussen lezen we in de Volkskrant dat bestuurders, door het klagen van het publiek, eindelijk iets minder gaan verdienen. Ze krijgen nog steeds het jaarsalaris van een laagverdienende als maandsalaris!HLMR__voedsel_470X185

Het is dan ook geen wonder dat de topmannen van Nederland al in augustus vorig jaar zeiden dat het einde van de crisis in zicht is. Voor hen waarschijnlijk….. maar voor de mensen die ook nog de pech hebben ziek te zijn (zorgkosten van + E 250,- pm is niet raar en dat is 25% van je maandinkomen) en zelfs de kerngezonden is het sappelen. En volgend jaar gaan er nog eens een aantal afknijpende maatregelen in. De zorgkosten stijgen nog meer, de huren ook, de inkomens dalen en bijstandsmoeders worden gezien als alleenstaanden. Nog meer voedselbankklanten en nog meer kinderen in armoede dus.

Nu kunnen we massaal voedselbanken gaan ondersteunen (doe het als je kunt!), maar eigenlijk moeten we allemaal de regering aanschrijven dat zij moeten zorgen voor een adequaat inkomen. De kloof tussen arm en rijk moet kleiner……de rijken kunnen met veel minder toe, maar de armen hebben echt meer nodig. En geloof me, als je de armen er E 100,- per maand bij geeft stroomt dat ONMIDDELLIJK terug in de economie!

Dus schrijf naar een Kamerlid, laat de overheid massaal weten dat wij, Nederlandse inwoners, niet accepteren dat onze buren honger hebben!
Samen kunnen we het waarmaken! Samen zit niet voor niets in samenleving!2013-04-02-10-13-30.Samen is veel leuker kopie

 

 

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Irma, Nederland

3 Reacties op “Het gaat goed……

 1. Frank

  Ben het helemaal eens met op het punt dat de regering voor een adequaat inkomen moet zorgen. Echter dit staat al in de grondwet als er geen inkomen is zorgt de gemeente (overheid) dat er inkomen komt. Echter in de bijstandswet staat dat je 100% gekort kunt worden. Dus als de 2de kamer nu gewoon een wet aanneemt of de bijstandswet corrigeert zodanig dat een 100% korting niet meer is toegestaan dan is dat
  probleem opgelost.

 2. luc

  Irma,
  Respect voor je verhaal heel herkenbaar en voelbaar. Schrijven naar een kamerlid? Wie? Iemand van de SP misschien?
  Kijk hier in Heerlen waar de SP mee bezig is, ik word er heel erg triets van.
  En euh Frank, de tweede kamer zal nooit gaan doen wat jij zegt, nooit.

 3. Mensen worden alleen 100% gekort als ze niet aan voorwaarden voldoen, tenminste volgens de wet.
  Niet iedereen die bij de voedselbank loopt is gekort op de uitkering. De meesten hebben schulden en een chronisch te laag inkomen.
  De SP-kamerleden aanschrijven heeft niet veel zin, zij zitten niet in het kabinet. De SP wil al heel lang de uitkeringen verhogen omdat dat voedselbanken overbodig maakt en goed is voor het MKB.

  We moeten anders gaan stemmen, niet meer op partijen die geloven in marktwerking. Maar tot die tijd schrijven naar Kamerleden van het kabinet en de gedoogpartijen dat ze stoppen met bezuinigen op de armsten en zieken. Dus VVD, PvdA, PVV, SGP, CU, GL en D66. Zij zijn degenen die dit beleid mogelijk maken, op die partijen stemde de meerderheid van Nederland……tenminste de meerderheid van degenen die gaan stemmen. De mensen die niet gaan stemmen vergroten de macht van deze partijen

  Oh en ik weet niet wat je bedoelde met de SP in Heerlen, maar aan zaken als chronisch te lage uitkeringen en te hoge zorgkosten kan de lokale politiek niets doen. Dat beslist de landelijke politiek en de laatste paar jaar hebben die vrijwel iedere mogelijkheid om als gemeente iets extra te kunnen doen verboden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s