Wij willen ook een massa-demonstratie!!

De afgelopen tijd zien we steeds meer enorme demonstraties tegen de bezuinigingen in de landen rond de Middellandse Zee. Veel mensen in ons land willen ook zo’n grote demonstratie tegen het kabinet Rutte II. Er zijn al verschillende initiatieven geweest als Occupy en Break the System, maar het lukt niet om echt een indrukwekkende demonstratie op de been te brengen.

demonstration-in-front-of-new-theaterMaar willen we dat eigenlijk wel echt?
Sinds 2010 demonstreren de Grieken. Ze zijn vooral boos op de regering die ernstige bezuinigingsmaatregelen neemt, in opdracht van de EU trojka), die vooral de armsten treffen, de rijksten worden ontzien en zetten hun geld gauw in het buitenland.

 • 1 op de 3 Grieken is onverzekerd voor zorgkosten
 • 25% Grieken werkloos
 • 50% Griekse jongeren werkloos
 • het aantal daklozen is stijgend
 • de WW is maximaal 1 jaar, daarna afhankelijk van familie/vrienden
 • 33% leeft onder de armoedegrens (minumumloon verlaagd naar E 480 netto)

In Spanje gaan de omstandigheden in een rap tempo ook die kant op. Daar zijn ook enorme demonstraties en ook die worden steeds gewelddadiger. demonstration

Maar willen we dan wachten tot de situatie ook zo ernstig is in ons land voordat we massaal mee gaan doen aan zo’n demo? Of willen we de politieke richting veranderen voordat het voor al die mensen bittere noodzaak wordt om te demonstreren?

Wat mij betreft ga ik voor dat laatste. Nederland is al behoorlijk schrijnend voor de mensen die het vóór de crisis ook niet goed hadden. We hebben stijgende aantallen mensen die hun zorgverzekering niet kunnen betalen (door het kabinet wanbetaler genoemd), we hebben steeds meer mensen die totaal afhankelijk zijn van liefdadigheid (kerk, voedselbank, etc.) en zelfs het aantal daklozen stijgt enorm. Maar Jan-met-de-pet raakt het nog niet genoeg blijkbaar.

De peiling van vandaag geeft aan dat D66 en de PVV de verkiezingen gaan winnen. Liberale partijen dus. Hoe kan Nederland nou daar voor kiezen denkt u?

Nou dat deden de Grieken ook, 4 jaar geleden. Ze kozen massaal voor liberale partijen. D66 en de VVD zitten in dezelfde EU-fractie. Samen met Likoed (Israël) en ALDE (Griekenland) met als voorzitter Guy Verhofstadt. En anders kozen ze voor de Griekse PVV-variant Gouden Dageraad. Ook liberaal maar met racisme er bij.

Nederland dreigt dus hetzelfde te gaan kiezen als de Grieken 4 jaar geleden en het is dus een kwestie van geduld voordat ook hier de cijfers zo zijn dat men wel de straat op wil. Dat men wel gaat kiezen voor meer solidariteit. Maar hoeveel ellende moeten we eerst ondervinden voordat we andere politieke keuzes gaan maken?

Laat het zo ver niet komen en gebruik uw stem nu al goed. Kies voor een solidaire samenleving waarin ook de rijken meebetalen, steun de miljonairsbelasting, draai de bezuinigingen terug, investeer in onze economie zodat er weer banen bij komen, kies sociaal voordat u er toe gedwongen wordt!

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

6 Reacties op “Wij willen ook een massa-demonstratie!!

 1. Poging gewaagd vorige week in #breakthrsystem# den haag. Erg jammer van de opkomst..

  • Tja daar zijn veel mensen afgehaakt (ik ook) vanwege het racisme in de eisen van Break the System. In Nederland is armoede en hebben mensen moeite de zorg te betalen door de politieke keuzes van de partijen die ze kiezen. NIET door vluchtelingen of ontwikkelingshulp. In 2013 hebben de miljonairs van Nederland er ruim 56 miljard bij gekregen. Het hele begrotingstekort was 14,6 miljard. Dat tekort moet nu betaald worden door hoge lasten voor middeninkomens en ontzeggen van goede zorg, rechtshulp etc voor de armsten. Een miljonairdtax invoeren. Zet daar op in en men wil wel!

 2. John Snackers

  De recente “onrust onder de bevolking”richting politieke beslissingen neemt hand over hand toe in Europa en daarbuiten. Vraag waaraan ligt dit.? Durft de politiek ook naar zich zelf te kijken en daar conclusies aan te verbinden.? Schijnbaar niet.
  Want korte analyse van het Europese probleem met Griekenland, Spanje e.a. is wellicht als volgt te verklaren.
  De ECB en het IMF hebben in opdracht van de europese politiek in Brussel met behulp van de troijca Econonomie en Landsfinanciele toestand sterk onder het vergrootglas gelegd en toen besloten een financiële steun (lening) ter beschikking te stellen. Na het wisselen van de macht (waar deze troijca geen rekening mee gehouden heeft) is gebleken dat de gemaakte afspraken niet door de huidige democratisch gekozen nieuwe regering worden overgenomen. Zij willen duidelijk een andere koers hetgeen de Europese politici en de bankentotaal over het hoofd hebben gezien. . Laten we maar kort samenvatten dat de huidige se politiek kompleet heeft gefaald en nu niet zelf verantwoordelijk hiervoor wil zijn maar slechts de vinger wijst naar de democratische nieuwe regering in Griekenland die wil hleem echt aanpakken en kan daarbij niet de geerfde schulden van de voorganger overnemen. Deze rekening komt dus op het bord van de Europese politici terecht en n Griekenland. Men is ook verder Oost Indisch doof voor de stem van het volk in welk europees land ook.
  Demonstreren zal dit niet verhelpen alleen DIT SOORT POLITICI NOOIT meer aan de macht of anders gezegd NIET MEER GAAN STEMMEN dan komen ze er van zelf niet meer. DUS GA GEWOON NIET MEER STEMMEN te beginnen bij de Prov Staten verkiezingen in MAART. BLIJF THUIS!!!!

  • Griekenland heeft gezegd haar schulden wel te willen betalen maar op andere voorwaarden. Het Griekse volk is te veel uitgeknepen dankzij Europa maar ook hun regering. Dat kan je maar zo lang laten gebeuren. Dan komt het volk in opstand. Die opstanden zijn door de regering onderdrukt, met geweld, maar gingen toch door! Uiteindelijk heeft toch echt de stembus verlossing gebracht!
   Ik zeg sla dat geweld over, laat het niet zo ver komen en stem dit kabinet weg! Eerst in de Eerste Kamer en hopelijk snel ook in de Tweede Kamer!

   Tegen deze regering zijn en niet gaan stemmen geeft ze alleen meer macht. Juist iedereen zou moeten gaan stemmen…..tegen dit rechtse beleid…..dus zo links mogelijk. Want geloof me, zij gaan wel! Niet gaan stemmen betekent dus niet dat ze “er vanzelf niet meer komen” maar juist dat er meer van hen komen.

 3. Pingback: Privatiseringen, werklozen en de economie | Irma Koopman Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s