Hoe lang duurt het nog?

Vandaag verscheen er een steengoed artikel van Rutger Bregman, “Waarom leuke mensen altijd ontkennen dat ze links zijn”

In mijn vorige bericht schreef ik al over de Grieken en de Spanjaarden die eerst echte honger, huisuitzettingen, werkloosheid tot ongekende hoogte en ontberingen nodig hadden om ze tot het stemmen op Podemos en Syriza. Ik hoop vurig dat het in Nederland niet zo ver hoeft te komen voordat mensen begrijpen hoe het gekomen is en hoe het opgelost zou kunnen worden.

De samenhang tussen de liberale politiek, het marktdenken en de ellende in onze samenleving is veel mensen niet duidelijk. Het is ook een complex verhaal dat veel mensen niet 1-2-3 bevatten. Heel langzaam beginnen wel steeds meer mensen in te zien dat de oplossing niet zal komen van de partijen die het veroorzaakt hebben. Ze kijken echter niet ver genoeg terug. Gaan dus stemmen op PVV en D66, partijen die dezelfde politiek aanhangen met ofwel een racistisch dan wel een EUtintje.

Deze ellende is het resultaat van bewuste politieke keuzes sinds de jaren 80. Het systeem moet veranderen, zoals Bregman zegt, maar gewoon wijzen naar linkse partijen en hun “suffe” en “klagende” imago is mij iets te makkelijk. Mensen overtuigen en doordringen, zeker tegen de kracht van de gevestigde orde in, is een kwestie van kennis planten, goed water blijven geven, en dan langzaam laten groeien.
Of we wachten gewoon op Griekse toestanden………

Dat het planten van de zaadjes niet makkelijk is dat weten we. Zeker wanneer de media mensen die aan de bel trekken omdat ze uit wanhoop niet meer weten hoe ze het redden, wegzet als “opruiers” of wanneer mensen met echte en gegronde kritiek op het regeringsbeleid worden weggezet als bloedige moordenaars.

De vele bezuinigingen gaan altijd ten koste van laag opgeleid personeel, veel mensen in thuiszorg, ambtenaren, politie, etc. etc verliezen onder het mom bezuinigingen hun baan. Daardoor zijn er steeds minder werkenden die de kosten moeten opbrengen. Ondertussen profiteren de 10% allerrijksten enorm van het regeringsbeleid (de miljonairs van NL kregen er in 2013 56 miljard bij, het totale begrotingstekort was 14,6 miljard waar al de bezuinigingen voor nodig waren) en de lage en middeninkomens dragen de volle lasten. Door de steeds zwaardere lasten en de dalende koopkracht kan ook het MKB niet overleven, komt er minder belasting binnen en zullen we nog harder moeten bezuinigen. Dit alles is een rechtstreeks gevolg van de liberale politiek, het marktdenken. Een bewuste keuze van partijen.

Eigenlijk zijn er in Nederland nog maar 2 partijen over die pleiten voor het aanpakken van topinkomens, het afschaffen van managers en pietluttige controle door de overheid, voor meer blauw op straat, voor betere zorg, voor goed onderwijs voor iedereen, voor duurzaam omgaan met natuur en milieu, voor het investeren en creëren van werkgelegenheid en een ander financieel systeem……dus 2 partijen die NIET liberaal zijn: de PvdD en de SP.

Maar hoe lang gaat het duren voordat de kiezers dat inzien…… niet langer bang zijn voor hun spaarcentjes of hypotheekrenteaftrek….maar gewoon het lef hebben te gaan voor een afstraffing van de liberale politiek!

download (2)Griekse-armoedeStemt u al SP?
Of wilt u toch eerst wachten op Griekse (25% werkloos, 33% geen zorg, 61% armoede) toestanden?

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s