Welk medicijn kiest u?

De afgelopen dagen kijk ik herhalingen van de TV-serie House MD. U weet wel, die arts waar je binnenkomt met voetschimmel en na 2 dagen lig je op sterven doordat er de meest afschuwelijke kwalen achter die schimmel bleken te zitten.

house-widescreen-house-md-20369115-2560-1352

Wanneer je nou een voetschimmel hebt ga je naar je huisarts in de huisartsenpraktijk. Die schrijft je een middel voor en dat blijkt ernstige bijwerkingen te hebben. Je krijgt daardoor hartklachten. Daarvoor schrijft zijn collega je hartmedicatie voor. Die veroorzaken weer problemen met pezen en spieren. Je zit ondertussen bijna in een rolstoel……..dus wat doe je?

Ga je naar dezelfde huisartsenpraktijk maar een andere arts in die praktijk?
Of ga je naar een heel andere, onafhankelijke dokter?

In de politiek is het ongeveer hetzelfde. Nederland kiest voor rechts. Mensen die de VVD niet streng genoeg vinden kiezen PVV, mensen die ze te streng vinden kiezen D66. Weer anderen kiezen vanwege hun Christelijke achtergrond CDA of SGP/CU, maar eigenlijk kiezen we steeds dezelfde huisartsenpraktijk!
Die artsen werken samen! Ze overleggen over uw behandeling en verstrekken in de apotheek die bij de praktijk hoort uw medicijnen! Ze verdienen aan uw ellende!

Nu kunt u wel klagen dat u alleen een voetschimmel had, maar ondertussen zit u wel in de rolstoel! Denk dus goed na voor u een arts  (of partij) kiest. Schroom niet om van inzicht te veranderen. Heb het lef eens naar die onafhankelijke huisarts op de hoek te gaan. Die had u waarschijnlijk minder ver in de ellende geholpen aangezien hij andere belangen heeft.

Denk na? Karel van het Reve beantwoorde de vraag: ‘Hoe denkt u over het huidige politieke klimaat?’, met: ‘Ik denk nooit. Ik weet niet wat dat is.’  ‘Hoe komt u dan aan uw opvattingen?’ Karel: ‘Dat weet ik niet. Opvattingen heb je. Als die opvattingen juist blijken, waarom zou je ze dan veranderen?idealisme cynisme

Soms voel je gewoon dat iets niet werkt en dan zul je toch echt naar je gevoel moeten luisteren. Steeds naar dezelfde dokters blijven gaan die u zo ziek maakten zal u nooit beter maken. Stel een daad en toon uw moed…….ga eens naar een onafhankelijke dokter/partij!

Steeds meer mensen zitten in een catch-22-situatie. Ik werd gebeld door een mevrouw: alleenstaand, alleen AOW, zeer slechte gezondheid en wonend in een zeer oude, slecht onderhouden eengezinswoning. Ze wilde graag verhuizen naar een kleinere woning want de thuiszorg mag alleen woonkamer en 1 slaapkamer schoonmaken, dus de rest was inmiddels onbewoonbaar geworden.

Echter vanwege de krimp in Zuid-Limburg en de enorme sloopepidemie die daardoor bij gemeenten is uitgebroken zijn er geen geschikte, lees betaalbare, woningen meer. Ik schreef daar eerder over, lees hier. Mevrouw kan geen kant op. Ze is ziek en afhankelijk van de steeds minder gegeven thuiszorg. Ze heeft een AOW die steeds lager wordt. Stijgende zorgkosten door een te duur zorgsysteem. En ze kan op haar oude dag niet naar een betaalbare, kleine, seniorenwoning want ze heeft te weinig inkomen. De woningbouwvereniging kan zulke woningen niet bouwen onder de 600 euro vanwege de wet van Blok. Het is een cirkeltje…….immers daardoor blijven oude mensen in te groot huis zitten, daardoor wordt er amper gebouwd, daardoor zijn meer mensen werkeloos en te arm om te verhuizen…….en ga zo maar door. Deze overheid/dokterspraktijk maakt mensen steeds zieker!

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

4 Reacties op “Welk medicijn kiest u?

 1. Hubert Esten

  En dat gaat u veranderen?
  We weten allemaal precies de vinger op de zere plek te leggen. Ons politiek systeem, dat democratisch heet te zijn, is zo geconstrueerd dat de gewone burger er geen besluit door krijgt.

  • Dat kan anders! Maar inderdaad daarvoor moet het andere medicijn wel eerst erg groot worden. De plannen zijn er, doorgerekend en al.
   Maar als Nederland steeds de VVD en alle light versies van de VVD groot blijft makrn geneest dit land nooit, krijgt het er juist steeds meer kwalen bij.

   • Hubert Esten

    Ik meen me te herinneren dat onze “sociale” kabinetten het alleen in financieel gunstige tijden goed hebben gedaan. Die na WWII daar gelaten.
    Ik denk persoonlijk dat een wijziging van ons regeringsstelsel meer zal helpen dan door allemaal op een bepaalde partij te stemmen.
    We zien nu dat zelfs bij historisch lage opkomst op stemdagen er toch over overwinningen worden gesproken terwijl soms 25% van de mensen niet gestemd heeft.

   • Er zijn nooit echt sociale kabinetten geweest. Een stelselverandering of stemplicht zie ik ook niet werken. Mensen moeten het belang van stemmen weer gaan inzien. En de mensen moeten wat minder stemmen op one-liners maar zich eens verdiepen in de daden van een partij. Oftewel: kijken hoe ze stemmen in de Eerste en Tweede Kamer en klopt dat met wat jij wil.
    Ik denk dat de PVV dan heel gauw verdwijnt en dat niet 1 middenstander meer op de VVD of D66 stemt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s