Over mij

Mijn naam is Irma Koopman. Ik ben 52 jaar (geboren 1962), moeder van 3 studenten en freelance-vertaalster (technisch en medisch En-Ne en Ne-En). Ik werk bij Slachtofferhulp Nederland en doe daar de psycho-sociale ondersteuning. Veel van mijn tijd besteed ik nu al ruim 10 jaar actief binnen de SP, als voorzitter en raadslid in Landgraaf, als regiovertegenwoordiger en als partijbestuurslid.

Toen ik me in 2007 kandideerde als regiovertegenwoordiger en partijbestuurslid besefte ik natuurlijk dat het best moeilijk zou zijn en dat het een enorme verantwoordelijkheid was. Wat ik toen nog niet kon weten is dat het ook gewoon heel erg leuk werk is. De interactie, de samenwerking, maar vooral de acties! Heerlijk!

De 7 afdelingen in Zuid-Limburg die ik vertegenwoordig zijn zeer verschillend en behoeven dus ook heel verschillende begeleiding. Er zijn afdelingen die al jarenlang meedraaien en het klappen van de zweep kennen, maar ook afdelingen waar een hele nieuwe ploeg zit. Die afdelingen begeleiden, vooruithelpen en samen toewerken naar de verkiezingen, dat is prachtig werk! Kijk naar wat we voor elkaar hebben gekregen in de afdeling Valkenburg! Binnen 2 maand weer een functionerende afdeling met bestuur, voldoende kandidaat raadsleden, prachtig verkiezingsprogramma, etc., en gewoon meedoen met de verkiezingen daar.

In 2010 heb ik de Groep van 30 (ook wel bekend als het klasje van Marijnissen) afgesloten.  Het is een zeer leerzame cursus en ik ben blij dat ik die heb mogen volgen.

Oktober 2010 begonnen bij Slachtofferhulp Nederland. Ik ben gevraagd daar de training te volgen en het past als een handschoen. Heerlijk werk is het en in de organisatie voel ik me helemaal thuis.

_________________________________________

In juni 2011 ben ik verhuisd naar Landgraaf. Daar werd ik afdelingsvoorzitter en fractiemedewerker voor de SP Landgraaf. Mijn werk bij Slachtofferhulp doe ik nog steeds, met veel plezier.

______________________

Het is alweer 2013. Ik ben 50 jaar. De kinderen zijn allemaal volwassen, ik werk bij Slachtofferhulp. Voor de SP ben ik voorzitter van de afdeling Landgraaf en ik ondersteun de raadsfractie. Het blijft nodig om goed de vinger aan de pols te houden want gewone mensen worden te vaak vergeten.
______________________
In 2013 gekozen tot raadslid in Landgraaf.